Nedaleko od Amsterdama, na rubovima zaljeva IJselmeer smjestilo se jedno od tradicionalnih nizozemskih sela. Poželite li upoznati nizozemsku tradiciju i običaje, odmaknite se od grada i uživajte u mnogo mirnijem tempu. Odlična ideja za bijeg iz gužve, zar ne?

Obucite tradicionalnu nizozemsku odjeću

Došli ste u Volendam iskusiti prošlost i tradiciju Nizozemske? Odjenite se u tradicionalnu nizozemsku odjeću, a fotografija koja će vas na to podsjećati zauvijek, bit će odličan suvenir. A i iskusit ćete kako je nositi nizozemske klompe. Ovo iskustvo možete pronaći u Foto de Boer.

Isprobajte tradicionalnu kuhinju

Mjesto i njegove običaje teško je upoznati bez da zavirite u lonac. Isprobajte u nekome od lokalnih restorana tradicionalnu juhu od graška, a s obzirom na to da je riječ o ribarskom selu, logično bi bilo isprobati i ribu. Isprobajte popularnu haringu te naravno iskušajte sve čari najvažnije nizozemske namirnice, sira.

Miris sira širi se selom

U poznatom dućanu Tvornici sira isprobati možete sireve različitih boja, veličina, oblika i okusa te ga ponijeti kao suvenir. Osim toga, na demonstracijama koje se tamo održavaju možete saznati sve o procesu pravljenja i o povijesti tog nizozemskog ponosa.

Ulicama Volendama

Ono što obavezno morate posjetiti su stari dijelovi naziva De Dijk i Het Doolhof. Šetajući ulicama Volendama naići ćete na veseli tempo, street food štandove s palačinkama, ribama i ostalim delicijama, šarene i specifične kuće te istražiti dio mjesta koji se zbog svojih uskih uličica naziva (Doolhof) Labirint.

Iz Amsterdama do Volendama samo je 20-ak minuta vožnje, a usput možete posjetiti i Marken ili nizozemsko selo vjetrenjači Zaanse Schans. Do ovog mjestašca stići možete javnim prijevozom, busom s centralne gradske stanice, s busevima 316 ili 110.  

Utvrda rastanaka: Vojni otok jezivih eksperimenata s kojeg su rijetki uspjeli pobjeći Kronštat - 6 Kronštat - 5 Kronštat - 4 +2 Kronštat - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju