Avokado s mesom rakovice, agrumima te kremom i prahom od cvjetače, brandade od bakalara sa školjkama sv. Jakova, verbenom i šafranom, slasne janjeće plećke u kori od kumina s topljenim krumpirom na maslinovom ulju te hrskavi kolač od čokolade s malinama i slatkom paprikom nalaze se na jelovniku svečane božićne večere koja će se 2. prosinca održati u zagrebačkom restoranu Zinfandel's.

Riječ je o gala večeri u organizaciji hotela Esplanade Zagreb s Francuskim institutom u Hrvatskoj, organizacijom Taste the Mediterranean i Galerijom vina MIVA koja će sljubiti ove provansalske okuse sa selekcijom vrhunskih francuskih šampanjaca Veuve Clicquot i Ruinart u vlasništvu tvrtke Louis Vuitton Moët Hennessy.

Hranu će pripremati šefica kuhinje restorana Ana Grgić te francuski chef Xavier Mathieu, nositelj Michelinove zvjezdice i dobitnik brojnih kulinarskih priznanja, koji radi u vlastitom restoranu u sklopu hotela s 5 zvjezdica Le Phébus & SPA Carita u francuskoj Provansi.

'Šampanjska gala večer zaista je jedinstvena prilika za Zagrepčane i sve ljubitelje šampanjskih kuća Veuve Clicquot i Ruinart da uživaju u ovom ukusnom spoju maštovitih sljedova i kreacija u izvedbi vrhunskih chefova. Vjerujem da će se i ove godine tražiti stol više, što je dokaz da u Zagrebu ima mnogo onih koji istinski cijene visoku kuhinju,' izjavio je generalni direktor hotela Ivica Max Krizmanić.

Večer započinje dobrodošlicom u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru uz ukusne zalogaje i šampanjac, a nastavlja se gala večerom od četiri slijeda jela. Cijena večere iznosi 885 kn po osobi te uključuje konzumaciju šampanjaca, vode, kave i čaja uz razgovor i upoznavanje s chefovima. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na tel: 01 45 666 44 ili e-mail: zinfandels@esplanade.hr.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju