S obzirom na to da u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gotovo sve mora nositi prefiks „naj“, nije ni čudo da se baš ovdje gradi najveći svjetski zipline!

Ako ste ovisnik o adrenalinu, a planirate put u jednu od najbogatijih zemalja na svijetu, vijest o najvišem i najdužem ziplineu neće vas ostaviti ravnodušnim. Arapski zipline bit će dovršen u prosincu i bit će postavljen na Jebel Jais, najviši vrh države, koji se nalazi na 1934 metra nadmorske visine. Time je postao najviši, a točna duljina još se uvijek skriva, mada se jasno poručuje kako će biti, pogađate – najdulja.

Jasno, odmah po završetku upisat će se u Guinnessovu knjigu rekorda, a ovdje će se spuštati na dva paralelna „zipa“, jedan do drugog, pa ćete moći krenuti u avanturu istodobno s nekom vama dragom osobom (ako je uspijete nagovoriti).

Dnevno će se moći provozati 350 ljudi, a zrak će „parati“ brzinom između 90 i 130 kilometara na sat. Vožnja će biti u „Supermanovu“ položaju, pa ćete zbilja imati dojam da letite.

Eto, ako se među vama krije kakav adrenalinski ovisnik i uskoro planira put u UAE, neka javi nama ostalim smrtnicima kako je to –letjeti!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju