Od kada se otvorio prije nešto više od godinu dana, El Toro restoran&bar osvojio je srca i nepca Zagrepčana, Hrvata, ali i brojnih turista te se zasluženo smatra jednim od najkvalitetnijih zagrebačkih restorana, ali i jednim od najomiljenijih i najpopularnijih mjesta za izlazak. Ekipa na čelu sa chefom Mariom Miheljom ne miruje pa su nas unazad godinu dana oduševljavali programi i posebne večeri poput Tacos Thursdaya, Aperitiva na terasi i gostovanja kolumbijskog chefa Leonarda Fonsece čime su samo potvrđivali svoje visoko mjesto na domaćoj gastroj sceni.
Marinirani iberico file
(Foto: Tomislav Brdjanović)
Domaći gastro krugovi, ljubitelji latinoameričke kuhinje i gosti El Tora do sada su navikli da ih na jelovniku često iznenade nova jela. Naime, koncept kuhinje je takav da chef Mario Mihelj konstatno istražuje nove namirnice, otkriva nove dobavljače i razvija nova jela koja se ubacuju u postojeći meni. Veće promjene događaju se sezonski, tri do četiri puta godišnje. Tako je danas predstavljen novi proljetni meni koji obiluje zanimljivim kobinacijama okusa.
El Toro - 4
(Foto: Tomislav Brdjanović)
Nakon godine dana chef Mario Mihelj dobro je upoznao zagrebačku publiku, ali i mogućnosti latinoameričkih namirnica koje je upario s domaćim te predstavio latinoamerička jela sa svojim, domaćim, hrvatskim štihom. "Od otvaranja restorana naša je karta doživjela tri promjene, sa svakom novom sezonom odlazak na tržnicu pravo je uzbuđenje no nakon duge zime jedva sam čekao ovo proljeće – mlada mrkvica, čimulice, prve jagode, rajčice, medvjeđi luk i svježe aromatično bilje samo su dio onog što proljeće nosi. U svemu tome sam našao inspiraciju za našu kartu koja je savršeni balans između lokalnih namirnica i latino okusa", izjavio je Mario.
Novi proljetni meni dočarava proljeće na tanjuru u okusima i mirisima, ali i atraktivnim izgledom no i dalje ostaje s latinoameričkom temom koja podrazumijeva meso ili ribu na tanjuru, što u kombinaciji s povrćem donosi senzacionalnu harmoniju okusa.
Zapečena prepelica
(Foto: Tomislav Brdjanović)
Ova prava proljetna gastronomska rapsodija uključuje jela poput cevichea od argentinskih crvenih kozica s marinadom od citrusa, čilija i maslinova ulja uz grilanu breskvu, ukiseljeni luk i ulje od korijandera, zatim marinirani tuna steak na kremi od limete, wasabija i đumbira s glaziranom mladom mrkvom i hrskavim slanutak spring rolicama, aromatiziranu grilanu hobotnicu s hrskavim mladim krumpirom, kremom s medvjeđim lukom, šparogama i dresingom s pečenim češnjakom i dimljenom paprikom, marinirani iberico file na kremi od pastrnjaka, salatom od šparoga i rotkvica, ulje od mladog luka i prahom od crvenog papra i jagoda, glaziranu zapečenu prepelicu punjenu s aromatiziranim kruhom i biljem, gustim umakom od kukuruza šećerca, karameliziranom mrkvom i mladom salatom, ali i novu verziju jednog od najpopularniji jela u El Toru janjećeg filea s karmeliziranim komoračem, baby kukuruzom šećercem, pireom od pečene čičoke te salsom od đumbira, čilija i korijandera te black angus striploin steak. Osim navedenih, na meniju su noviteti i tacos pulled pork, spring kozice i yakitori piletina.
Ceviche
(Foto: Tomislav Brdjanović)
Uz novi meni, El Toro je predstavio i svoju prekrasnu veliku zelenu terasu na kojoj se može uživati u popodnevnoj kavici, piću nakon posla, ali i ugodnoj atmosferi ručka i večere. Uskoro nas na ovoj terasi očekuje i Aperitivo četvrtkom, odlična after-work druženja uz koktele i zalogaje po uzoru na europske i svjetske metropole.