Trade Air, tvrtka specijalizirana za organizaciju putničkih letova, objavila je kako su u distribuciju puštene karte za zračni prijevoz na relaciji Osijek-Zagreb-Osijek.

Naime, pobijedivši na natječaju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture „Javni natječaj za obavljanje usluge domaćeg linijskog zračnog prijevoza („Narodne novine“, broj 46/13)“ , Trade Air će narednih tri godine letjeti na linijama Osijek-Zagreb-Osijek, te Rijeka-Split-Dubrovnik-Rijeka. Zagreb i Osijek zimi će biti povezani s tri, a ljeti s čak pet povratna leta tjedno. S obzirom na to da je u Natječaju propisan minimalni broj sjedala koje prijevoznik mora staviti na raspolaganje na traženoj ruti, odnosno 30 mjesta, Trade Air je iznajmio zrakoplov Embraer 120.

„Inicijalno koristimo zrakoplov Embraer 120 koji ima 30 mjesta, ali naravno razmatramo i opciju uvođenja vlastitog zrakoplova. Ovo svakako predstavlja novi segment poslovanja i strateški zaokret naše tvrtke. Iznimno smo sretni što će ove linije predstaviti i novu razinu suradnje Trade Air-a s nacionalnim prijevoznikom, Croatia Airlines-om, obzirom da će se prodaja karata inicijalno odvijati putem njihovog distribucijskog sustava, čime postaju dostupne za prodaju u svim zemljama svijeta, a putnicima su omogućene konekcije kroz čvorišta Croatia Airlines-a.“ izjavio je direktor Trade Air-a g. Marko Cvijin.
Trade Air, uz Embraer 120 koji će se koristiti za navedene letove, raspolaže s flotom od 3 Fokker 100 zrakoplova, kapaciteta 100, odnosno 109 mjesta, isključivo u charter zračnom prijevozu.

Osim poslovne prilike koja se pružila Trade Air-u zadovoljstvo s otvorenjem linije Osijek-Zagreb-Osijek izrazio je i direktor Zračne luke Osijek, g. Domagoj Marinić: „ Ovo je stvarno veliki izazov za Trade Air ali i za Zračnu luku Osijek. Tu se otvaraju mnoge poslovne mogućnosti i dati ćemo sve od sebe da ih i realiziramo. Drago mi je što smo u ovome zajedno s Trade Air-om s kojim njegujemo dugoročnu i uspješnu suradnju.“

Prvi let će krenuti 30.9.2013., a karte za relaciju Osijek-Zagreb-Osijek mogu se već od danas kupiti online na: www.croatiaairlines.com. Cijena karte po smjeru iznosi 371,25 kuna, a mogu se kupiti i u turističkim agencijama, a u vrlo kratkom roku prodaja će biti dostupna i putem web stranice Trade Air-a: www.trade-air.com.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju