Osim što Daruvarci ovom prilikom slave 120. obljetnicu Staročeškog piva, najstarijeg pivskog brenda u Hrvatskoj, pa će po festivalskim cijenama gostima ponuditi klasičnih pet piva iz svog opusa (svijetli lager, crveno, zimsko, desetka i radler limun), posjetitelji će moći kušati i novitet – Staročeško pšenično pivo. Svaki pravi pivski znalac savršeno dobro zna da su ovakve fešte jednostavno nezaobilazne, jer se piva koja se toče na festivalima nefiltrirana i nepasterizirana – dakle, čista pivska srž, leđna moždina, pekmez u sredini ekstradjevičanske krafne!

Organizatori će ove godine pružiti priliku i više nego zanimljivim gostima, homebrewerima iz Zagreba i Sičica kod Nove Gradiške, pa ćete moći saznati puno zanimljivosti iz svijeta varenja kućnih piva od Andreja Čapke (glavni i odgovorni za forum Pivarstvo.org), te Maria Bošnjaka iz OPG Bošnjak.

Šator je već postavljen, čekaju se gosti i glazbenici, pivo je navodno već degustirano i pjeni od želje da se popije! Tulum počinje u petak 23. kolovoza u 15 sati, kada do kasno u noć nastupaju Pozdrav Azri, (Valter Kocijančić iz Parafa, Davorin Bogović iz Prljavog kazališta, Renato Metessi iz Zvijezda), te grupa Caracas. U subotu se pivovara vrata otvara u 9 sati, kad sviraju tamburaši KUD-a Kamen iz Sirača i puhački orkestri Daruvara i Češke besede iz Dolja, a navečer nastupa Fijaker, Zbor češke besede Daruvar, daruvarska ženska klapa Stentoria, te kao glavna zvijezda - Zvonko Bogdan. Posljednjeg dana, u nedjelju 25. kolovoza od 11 do 16 posjetitelje će zabavljati Daruvarski veseljaci i limena glazba Češke besede - Končanica, poslijepodne grupa Dvaput tjedno, a navečer rokeri Cota G4, te Neno Belan i Fiumensi. Program će, uz brojne zabavne nagradne igre (eksanje, štafete, držanje krigle…) voditi pivska mušica, obožavatelj i štovatelj hmeljnog kulta - Domagoj Jakopović Ribafish.

Organizator je obećao nekoliko štandova sa hranom i slatkišima, Daruvarske toplice su na pet minuta hoda, ima li išta bolje od vrhunskog pivskog vikenda u Daruvaru? Teško, dakle – vidimo se!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju