U Daruvaru su tijekom proteklog vikenda (23.-25.8.) održani još jedni Dani piva Daruvarske pivovare. Glazbeno su bili zadovoljeni pankeri, rokeri, hard rokeri, ljubitelji narodnog melosa te svi ostali uz Nenu Belana. Kroz šator u dvorištu pivovare u samom centru prekrasnog Daruvara prodefiliralo je preko 5.000 ljudi koji su uz glazbu uživali u jelima s roštilja, i naravno – fantastičnom pivu.

Svi dobri poznavatelji pivske kulture dobro znaju da su pivski festivali savršeno mjesto za izlazak, jer su piva u ponudi svježa, nepasterizirana i nefiltrirana, kao i nova za koja se tek ispipava tržište. A održavaju se, nažalost, svega jednom godišnje…Tako su posjetitelji ovoga vikenda uz točeno uz Staročeško svijetlo, crveno i limun, mogli piti i točeno Staročeško Weizen (pšenično), Staročeško IPA (India Pale Ale) te Staročeško višnja (pivo s dodatkom višnje maraske). Još dvije vrste piva koje su inače u stalnom postavu pivovare ipak nisu ponuđene posjetiteljima ove fešte - Staročeško Desetka i Staročeško Zimsko, ali svejedno – okusa je bilo na pretek!

Daruvarčani su uz svoje brandove širom otvorili vrata i malim proizvođačim piva, mini pivovarama i homebrewerima. Tako su svoje uratke predstavili Danijel Babić iz Bjelovara, Marijana i Mario Bošnjak iz Sičica kod Nove Gradiške te moderator foruma Pivarstvo.info Andrej Čapka, koje su uz brojne posjetitelje kušali, uz elitu hrvatskog Društva prijatelja piva na čelu s predsjednikom Nevenom Pufnikom, šefovi Pivovare, direktor Tomislav Horvat i majstor pivar Krešo Marić te voditelj i moderator programa i nagradnih igara Domagoj Jakopović Ribafish.

Pivo se popilo, posjetitelji se oduševili 'pšenislavom', uživali u proslavi i razišli se u nedjelju nakon ponoći. Radnici Daruvarske pivovare krenuli su skidati šator i suncobrane, a pao je i dogovor da se svi skupa ponovo okupe 21. Rujna u zagrebačkom Magic Beer Roomu na velikoj konvenciji hrvatskih homebrewera. Pivo će uvijek teći u potocima, pijte kvalitetno i uživajte u nastupajućim pivskim feštama!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju