Put za Rusiju trajat će oko mjesec dana, a vodi ih kroz Srbiju, Rumunjsku, Moldaviju i Ukrajinu. Iskoristit ćemo njihovo dragocjeno slobodno vrijeme da Mladena Gaćešu na dan 11. siječnja 2014. priupitamo par brzopoteznih pitanja:

Dobar dan ljudi, gdje se trenutno nalazite?
Evo nas u Craiovi, dakle grad 200 km prije Bukurešta, u Hotelu Plus, gdje je ustvari bilo PLJUS, oženili nas za veću lovu, ali nije bilo druge opcije...

U kakvom su vam stanju konji, odnosno bicikli?
Ma, konji (čitaj bicikli) su odlično, jedino nam otpadaju potkove na zadnjim nogama - buše nam se gume na vlastite čavliće koje gume posjeduju, no, nisu krive gume, već mi koji smo ih odabrali. Gume su ineče ok, ali su malo pretovarane, i tako to...

Kakva je atmosfera, ima li padova, iritantnih vozača, anegdota?
Padova za sada nema, jer kada Pedalinci padaju, staro je pravilo da odmah i plaćaju u prvoj birtiji, zato je oprez veći, no što je uobičajeno. Atmosfera je za sada pobjednička, što i nije neka novost, jer mi na kraju uvijek pobIjedimo... Ne nužno u sportskom smislu, no onom hedosnističkom - gotovo uvijek.Spavate li u šatorima ili po hostelima, hotelima, kod lokalaca?
Za sada koristimo uglavnom, nazvao bih to - čvrste objekte, jer nazvati "to" hotelima - nije pristojno. Ponekad uleti kakav privatni smještaj, no kad tog nema na putu, naš šator je uvijek spreman. Upamtite da je biciklistima zimi samo jedna misao u glavi - "warm shower"!

Što vam najviše nedostaje po putu?
Ako se može zaboraviti uobičajena šetnja s kćerkicom kroz grad i kremšnite u Bogovićevoj - onda ništa.

Kako je www.punkufer.hr i gastro portal, recite nam opširno kako vam izgleda prosječni meni?
Pa, u Hrvatskoj je uglavnom bilo masno, u Srbiji mrsno, u Rumunjskoj jestivo, a u buduće nadamo se dovoljno....ma sve bih ovo mogao detaljno objasniti, ali dugo bi trajalo, možda kada se vratimo, možemo detaljnije o ovoj temi...Ima li kakvog dopinga?
Ako nam ponude pivo i vino, odgovor je MOŽE! A ako nam ponude vino, pivo, rakiju i colu, onda je odgovor -TIM REDOM!

Kako se usudite ići kroz Moldovu, skidamo vam kapu, mi bismo jedva i u tenku!
Moldova, ma ne bi mi išli tamo tek tako, no vozit ćemo se svega nešto manje od 20 km, ukoliko iz štosa ne odaberemo neki duži pravac, kao prije šest godina, kada smo pedalirali za Peking.... Tada smo ostali jedan cijeli dan!

Sretno vam bilo, samo polako, naše fige su uz vas!
Hvala i... po pedali!!!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju