Na najvećem gastronomskom kongresu u Hrvatskoj Chefs’ Stage dodijeljene su prve tri Budi Foodie stipendije za mlade talente u gasronomiji i ugostiteljstvu, a dobitnici su Marina Levak, Nikolina Putica i Tibor Valinčić.

Stipendije su rezultat suradnje Coca-Cole HBC Hrvatska i zaklade Budi Foodie uspostavljene sa željom da se podrži daljnji razvoj hrvatske turističke i gastronomske ponude te ujedno pomogne u prevladavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage u turizmu i ugostiteljstvu. Iako je inicijalno planirano da se dodijeli samo jedna stipendija, s obzirom na kvalitetu troje finalista odabranih između 28 pristiglih prijava, odlučeno je da će svo troje dobiti stipendije za daljnje usavršavanje. Marini Levak stipendija će omogućiti usavršavanje u slastičarstvu, Nikolina Putica će dodatno unaprijediti svoje kulinarske tehnike i kreativnost, a Tibor Valinčić nastavlja se educirati u području upravljanja i inovacija restorana.

Budi Foodie - 3 Budi Foodie - 3 (Foto: PR)

„Nedostatak kvalificirane radne snage jedna je od značajnih prijetnji za daljnji razvoj turističkog i ugostiteljskog sektora i stoga Coca-Cola HBC Hrvatska želi dati konkretan doprinos rješavanju tog problema. U suradnji sa zakladom Budi Foodie organizirali smo već dva humanitarna marendina te prikupljamo sredstva za stipendiranje mladih talenata u gastronomiji, jer im želimo osigurati usavršavanje na najboljim svjetskim institutima poput Baskijskog kulinarskog centra i pariškog Le Cordon Bleua. Osobito smo ponosni što je naše partnerstvo rezultiralo nagrađivanjem svo troje finalista natječaja. Naši stipendisti će osnažiti svoja znanja i vještine u ključnim područjima za hrvatsku gastronomiju: kulinarskim tehnikama, upravljanjem i inovacijama restorana te slastičarstvu. Vjerujem kako će im ove edukacije pomoći u izgradnji uspješne karijere i drago mi je što ćemo i na taj način unaprijediti našu turističku ponudu. Podrška Coca-Cole HBC Hrvatska ovoj vrijednoj inicijativi dio je šireg obrazovnog programa za mlade u ugostiteljstvu koji ćemo pokrenuti ove godine, a kojim ćemo izravno odgovoriti na potrebe poslodavaca u ovom sektoru.“, istaknula je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i BiH.

Coca-Cola HBC Hrvatska kontinuirano pokreće i provodi projekte i programe usmjerene osnaživanju poslovnih i životnih vještina mladih, a pritom ostvaruje vrijedne suradnje u zajednici.

“Ne možemo pričati od uzbuđenja i teško nam je povjerovati da je ovo istina. U prvi tren nam ništa nije bilo jasno kada smo pročitali kako smo svi pobjednici! Nevjerojatan je osjećaj i veliko hvala Coca Coli i zakladi “Budi Foodie” jer sun am pružili priliku koja mijenja život”, izjavili su dobitnici.

Budi Foodie - 1 Budi Foodie - 1 (Foto: PR)

O Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtka u industriji bezalkoholnih napitaka u Hrvatskoj, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca Cola Company. Coca Cola HBC Hrvatska jedina je tvrtka u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca Cola, koja se u Hrvatskoj počela proizvoditi 1968. Sjedište je tvrtke u Zagrebu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju putem šest tvrtkinih skladišta i distribucijskih centara. Prodajna se ponuda tvrtke sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea i robnih maraka pod ovlasnicom drugih tvrtka. Coca Cola HBC Hrvatska neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Hrvatskoj što veći izbor svojih proizvoda. Tvrtka poduzima sve mjere u cilju osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima tvrtka posluje.

Coca Cola HBC Hrvatska dio je skupine Coca Cola HBC koja posluje u 28 država i opskrbljuje tržište od oko 595 milijuna stanovnika. Skupina je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji napitaka u sklopu svjetskoga i europskoga Dow-Jonesova indeksa održivoga razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. premium listing (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE). Za dodatne podatke posjetite mrežnu stranicu https://hr.coca-colahellenic.com/hr/.

Chefs’ Stage: 83 kuhara na gastronomskom spektaklu u Šibeniku Chefs’ Stage Chefs’ Stage Chefs’ Stage +3 Chefs’ Stage
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju