Dani Tribidraga, poznate hrvatske autohtone vinske sorte, održavaju se od 4. do 28. travnja u restoranu Zinfandel’s u Zagrebu.

Prvi hrvatski somelier i vinski znalac Ivan Šneler na pjesnički će način prezentirati svaku od ovih etiketa i dočarati svoju ljubav prema autohtonoj hrvatskoj sorti koja osvaja na prvu kapljicu. Rubinska boja, cvjetno-voćni mirisi, južnjačke arome i vrlo smireni i uravnoteženi okusi nadahnut će vas na sljubljivanje s gurmanskim delicijama chefice Ane Grgić.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Povod ovoj proslavi prva je Međunarodna konferencija o vinskoj sorti Tribidrag pod nazivom "Ja sam Tribidrag", koja se održava u Splitu 27. i 28. travnja, 15 godina nakon potvrde da je Zinfandel, jedna od najpopularnijih sorti vina u Americi, zapravo stara hrvatska autohtona vinska sorta.

U restoranu Zinfandel's, koji je i sam dobio naziv po ovoj umalo zaboravljenoj sorti, moći ćete po promotivnim cijenama kušati vina raznih imena Tribidrag, Pribidrag ili Crljenak.

Cijene čaše tako će se kretati od 30 do 50, a butelje od 150 do 260 kuna. U ponudi će biti Pribidrag Kuće sretnog čovjeka iz Mimice, Crljenak rose vinarije Krauthaker iz Kutjeva, zatim Zlatan Crljenak vinarije Plenković s Hvara te Tribidrag vinarije Rizman iz Komarne.

Svoj stol možete rezervirati na zinfandels@esplanade.hr ili 01/4566-644. Više informacija potražite na službenoj stranici restorana.