Dani Tribidraga, poznate hrvatske autohtone vinske sorte, održavaju se od 4. do 28. travnja u restoranu Zinfandel’s u Zagrebu.

Prvi hrvatski somelier i vinski znalac Ivan Šneler na pjesnički će način prezentirati svaku od ovih etiketa i dočarati svoju ljubav prema autohtonoj hrvatskoj sorti koja osvaja na prvu kapljicu. Rubinska boja, cvjetno-voćni mirisi, južnjačke arome i vrlo smireni i uravnoteženi okusi nadahnut će vas na sljubljivanje s gurmanskim delicijama chefice Ane Grgić.

Povod ovoj proslavi prva je Međunarodna konferencija o vinskoj sorti Tribidrag pod nazivom "Ja sam Tribidrag", koja se održava u Splitu 27. i 28. travnja, 15 godina nakon potvrde da je Zinfandel, jedna od najpopularnijih sorti vina u Americi, zapravo stara hrvatska autohtona vinska sorta.

U restoranu Zinfandel's, koji je i sam dobio naziv po ovoj umalo zaboravljenoj sorti, moći ćete po promotivnim cijenama kušati vina raznih imena Tribidrag, Pribidrag ili Crljenak.

Cijene čaše tako će se kretati od 30 do 50, a butelje od 150 do 260 kuna. U ponudi će biti Pribidrag Kuće sretnog čovjeka iz Mimice, Crljenak rose vinarije Krauthaker iz Kutjeva, zatim Zlatan Crljenak vinarije Plenković s Hvara te Tribidrag vinarije Rizman iz Komarne.

Svoj stol možete rezervirati na zinfandels@esplanade.hr ili 01/4566-644. Više informacija potražite na službenoj stranici restorana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju