Nova selekcija predstavlja neodoljivo privlačne, moderne i precizno oblikovane interpretacije tradicionalnih jela koje oduševljavaju interesantnom kombinacijom zimskih namirnica poput čvaraka, zelja, lisičarki, kestena, krvavica, kajmaka, kiselog vrhnja i kimchija.

Inovativni koncepti, kreativni izričaj, poigravanje sastojcima, doza umjetnosti na tanjuru i naglasak na izvorni okus - obilježja su novog Zinfandel's jelovnika. Proglašena Velikim šefom sutrašnjice u 2018. prema Gault & Millau vodiču i ekskluzivnim članstvom u društvu Chaîne des Rôtisseurs, Ana Grgić potvrđuje status vrhunske chefice i svojim prepoznatljivim izričajem gostima donosi eksploziju fantastičnih okusa.

Novi Zinfandel'sov jelovnik predstavlja niz kontrastnih i zanimljivih spojeva - delikatni blok od paškog sira poslužen s čvarcima uz marmeladu od crvenog zelja i perle od aceta, svježi škampi sa sorbetom od jabuke i juhom od klekovih bobica, guščja jetra sa sladoledom od tartufa i kakaa, očaravajući rillette od fazana s vrganjima i prženim lješnjacima koji se topi u ustima ili juha od leče s hrskavom svinjskom kožom zasigurno će postati neka od omiljenih jela među gurmanskim entuzijastima.

U selekciji glavnih jela ističe se marinirani kovač u algama s poširanim žumanjkom, bakalar poslužen uz grašak s planktonom, file jelena s rabarbarom i ciklom, a svakako valja istaknuti slasni Kagoshima Wagyu A5 marbling u kombinaciji sa shiitake gljivama i hijiki algama – pravu poslasticu koju će cijeniti istinski poznavatelji najkvalitetnijih steakova.

Kremasti rižoto sa sokom od mrkve krema od domaćeg kajmaka crumble od krvavica Kremasti rižoto sa sokom od mrkve krema od domaćeg kajmaka crumble od krvavica (Foto: Arhiva hotela Esplanade)

Uz novu zimsku à la carte ponudu tu su i dobro poznati klasici koji su već godinama neizostavan dio jelovnika poput Cezar salate, jadranskog brancina pečenog u kori od soli, tatarskog bifteka spravljenog pred stolom gosta, ili pak legendarnih zapečenih Esplanade štrukli, pripremanih po tradicionalnom receptu. Jelovnik u svojoj stalnoj ponudi nudi i ekskluzivni Beluga kavijar poslužen uz tople bline, vrhnje i začinsko bilje.

Flambé - vatrena priprema jela pred stolom sve je popularnija među gostima, a ovaj put donosi slasni flambirani teleći file s ukiseljenom gorušicom, neodoljive repove crvenih kozica sa šafranom i Pernod Ricardom, guščju jetru u umaku od naranče i konjaka s chutneyem od jabuke te 'zapaljivi' desertni klasik – palačinke Suzette u umaku od naranče s domaćim sladoledom od vanilije.

Za sve one koji žele doživjeti savršene spojeve okusa i nenadmašno iskustvo objedovanja, Ana je složila pomno birane degustacijske jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela. Gosti koji su na bezglutenskom režimu prehrane s povjerenjem mogu posjetiti restoran Zinfandel's koji nudi izbor od tri i četiri slijeda bezglutenskih jela certificiranih prvim Bosk gluten-free certifikatom u Hrvatskoj.

Kikiriki vanilija brownie od tamne čokolade Kikiriki vanilija brownie od tamne čokolade (Foto: Arhiva hotela Esplanade)

Ana je s Esplanadinim timom vrhunskih slastičara pripremila i selekciju finih slastica koje savršeno zaokružuju svaku gurmansku priču. Brownie od tamne čokolade s kikirikijem i vanilijom, marinirane kruške s biskvitom od limuna i domaćim sladoledom od cimeta, mrkva s kiselim vrhnjem i ananasom ili grissini s makom i flambiranim kumkvatom oduševit će istinske ljubitelje slatkoga.

Nezaboravno gurmansko iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih vina i šampanjaca iz Hrvatske i svijeta, a šarmantni sommelier Ivan Šneler pažljivo će za goste preporučiti prava vina kako bi savršeno odgovarala odabranim jelima.

Za lakši odabir i snalaženje u jelovniku, sva su jela označena posebnim gluten free, vege ili halal oznakama. Uz to, restoran gostima nudi superbrzi Internet, Press reader hot zonu uz besplatno preuzimanje i listanje više od 4000 domaćih i stranih novina i časopisa te jedinstvene jelovnike na iPad uređajima s vjernim fotografijama jela.

5 (ne)očekivano savršenih mjesta u Europi za posjet tijekom zime Grčka, zima - 5 Grčka, zima - 4 Grčka, zima - 3 +1 Grčka, zima - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju