St. Moritz je maleno mjesto u švicarskom kantonu Graubünden na granici s Italijom. Poznato je po prelijepom skijalištu, luksuznim hotelima, ali i profinjenoj gastroponudi stvorenoj za ljubitelje sira i čokolade.

“Ove godine umjesto osam sati vožnje do St. Moritza dovoljno je samo prošetati do Fuliranja kako biste osjetili djelić te atmosfere”, kaže nam Petar Gregurić, koji će od 29. studenog 2018. do 1. siječnja 2019. na Strossmayerovu trgu u Zagrebu nuditi upravo švicarske specijalitete.

U adventskoj kućici St. Moritz služit će se slatka kraljica blagdanske ponude –dekadentna švicarska germknedla koja će se prodavati po cijeni od 38 kuna. Germknedle od 250 grama u specijalnom će se aparatu kuhati na vrućoj pari, a posluživati prelivene s vrućim i kremastim fonduom napravljenim od švicarske mliječne čokolade, makom, grubo narezanom bijelom čokoladom, listićima marcipana i svježom mentom. Po želji se može dodati i ušećereno voće poput naranče, limuna, đumbira ili višnje.

“Ovdje ne vrijedi ona uzrečica manje je više, nego više je još bolje. To je naš moto”, otkriva gospodin Gregurić.

Kremasti čokoladni fondue prelijevat će se i preko Oreo fritula, koje će se služiti zajedno s čokoladnim mrvicama i šlagom za 22 kune, a moći će se piti i kao vruća čokolada u koju možete umočiti ručno napravljene brownies kolače (22 kune).

Na Fuliranju će se raditi fondue od švicarske mliječne čokolade Na Fuliranju će se raditi fondue od švicarske mliječne čokolade (Foto: PR)

“Za izbirljive gurmane u fondue kao dodatak može staviti čili ili rum, čime dobivamo slatku, alkoholnu bombu”, kaže vlasnik kućice St. Moritz.

Osim čokoladnih slastica, na Fuliranju će se moći probati i nasjeckana kobasa po receptu iz srca Alpa obilno prelivena rastopljenim švicarskim sirom Raclette te začinjena šarenim paprom, koja se izvrsno sljubljuje s prženim krumpirićima (40 kuna), ali i pikantne kobasice u brioš pecivu koje će se prodavati po cijenama od 26 do 33 kune. Ovdje pročitajte što još jesti na Fuliranju.

Rastopljeni sir Raclette moći ćete kušati i na Tornado potatou, odnosno vrućem i pikantno začinjenom spiralnom krumpiru pečenom na ražnjiću (23 kune), ali i na Swiss brisketima sa šunkom, za koje će trebati izdvojiti 22 kune.

U ponudi kućice St. Moritz naći će se i razna pića – od kuhanog vina, punča i drugih toplih napitaka obogaćenih votkom, viskijem i konjakom do hladnih koktela poput "Švicarskog orgazma", koji se priprema od absinta, amareta, baileysa i grenadina (45 kn).

Više o gastroponudi na ovogodišnjem Fuliranju pratite na Facebook stranicama manifestacije.

Pržene tortilje punjene pršutom i sirom iz prikolice sa Strossmayerova trga o kojima se priča Munchy - 1 Munchy - 5 Munchy - 4 +1 Munchy - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju