Jeste li čuli za frap? Riječ je o prženoj tortilji (fried wrap) punjenoj bogatim nadjevima, koju je osmislio Filip Eterović, a koji stoji iza novog brenda hrane Munchy.

Na ovogodišnjem Fuliranju, koje se održava od 29. studenog 2018. do 1. siječnja 2019. godine na Strossmayerovu trgu u glavnom gradu Lijepe Naše Zagrepčani će prvi put moći isprobati ovaj originalni hrskavi specijalitet.

“U ponudi će se naći tri vrste frapa,” kaže nam g. Eterović. Deep fried prosciutto wrap, kao što mu ime kaže, punjen je pršutom, ali i pestom, posnim sirom i brieom, maslinovim uljem, svježim bosiljkom, češnjakom i rajčicama. Cijena će mu biti 45 kn.

Za ljubitelje piletine tu je Deep fried chicken wrap s dodatkom graha, kukuruza, rajčice, senfa, posnog sira, češnjaka i kurkume (po cijeni od 40 kn), a na raspolaganju će biti i vegetarijanska opcija sa sirom, pestom, prženim tikvicama, svježim rajčicama, maslinovim uljem i češnjakom za 35 kuna.

"Hrana je inspirirana putovanjima po istoku Europe i Azije," priznaje nam Filip Eterović, kojemu je ideja za frap pala na pamet dok je u Ukrajini kušao njihove punjene krokete.

Bubble Waffli naći će se u ponudi Munchyja na ovogodišnjem Fuliranju Bubble Waffli naći će se u ponudi Munchyja na ovogodišnjem Fuliranju (Foto: PR)

Nakon što je u Hong Kongu probao Bubble Waffle, znao je da ovaj dekadentni desert mora donijeti u Hrvatsku.

U prikolici Munchya na ovogodišnjem Fuliranju tako će se moći kušati tri verzije slasnih vafla s mjehurićima: slatki Bubble Waffli s kikirikijem, Nutellom i karamelom, slatko-kisela verzija Schwarzwaldice s višnjama i Nutellom, te klasični vafl s bananom i Nutellom. Cijena svih Bubble Waffla bit će 25 kuna.

Za ljubitelje tajlanskih jela tu je Hurry Curry od piletine s basmati rižom, te veganska opcija napravljena od žute curry paste, kokosova mlijeka, limunske trave, češnjaka, tikvica, mrkve i prženog kikirikija.

Posjetitelji Fuliranja moći će se grijati kuhanom medovačom (15 kn), kuhanim vinom sa šumskim voćem (15 kuna), ali i toplom malinadom (20 kn).

Što sve možete probati na ovogodišnjem Fuliranju otkrijte na službenim Facebook stranicama manifestacije.

Svemirski odojak: Roštilj iz kubanske kutije u kojoj se peče cijelo prase stiže u Zagreb BarBaQ Smokeraj BarBaQ +2 BarBaQ

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju