Ako se još niste odlučili na kojoj ćete plaži provesti godišnji, možda vam pomognu informacije s našeg profila na Facebooku, na kojem smo vas pozvali da odaberete najljepšu plažu na našoj predivnoj strani Jadrana. Nije najreprezentativniji uzorak, ali smatramo kako je više od 400 komentara i tisuće lajkova i više nego dovoljno da rezultate predstavimo i da prema njima odaberete ovogodišnji komadić raja na Jadranu. Zaključak je da Hrvatska ima mnogo predivnih plaža i da su većini favoriti manje-više isti, odnosno kako se neke plaže ne mogu mjeriti s drugim biserima kada su u pitanju brojke spominjanja na društvenim mrežama.

U prilog tome kako su gotovo sve domaće plaže raj na zemlji govori i mnoštvo vaših komentara u kojima kažete kako je najljepša hrvatska plaža ona na kojoj nema nikoga, ali ipak je na vrhu s najviše „glasova“ zasjao otočić Proizd sa svojim nevjerojatnim plažama.

Odmah ispod Proizda na našoj virtualnoj listi našla se predivna plaža Sakarun, a hrpu lajkova dobila je i predivna Pasjača. Na četvrtom je mjestu plaža Punta rata u Brelima, a dosta vaših komentara bilo je usmjereno prema Makarskoj rivijeri, posebno plažama u Baškoj Vodi.

Vis je visoko na listi s čak dvije plaže u top 10 – Stinivom i Srebrnom, a mnogi od vas ne mogu zamisliti ljepši odmor od onoga na plažama Rapca. Čini se da bi Korčula na nekom izboru mogla biti prvi favorit za otok s najljepšim plažama jer se dosta vas složilo u tome da je najljepša plaža u Hrvatskoj svaka na Korčuli, samo treba ići od vale do vale.

Na Pelješcu vas je oduševila plaža Divna, Slatinica na Olibu, a na predivnom Biševu – Porat. Naravno da je i Zlatni rat visoko u poretku, kao i Lubenice ili rt Kamenjak. Unije su isto mnogima idealno mjesto, kao i Zavala na Hvaru ili Veli žal na Dugom otoku, a i Split se našao na listi sa svoje dvije uzdanice – Bačvicama i Firulama.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju