Iako se može činiti kompliciranom za izradu, to stvarno nije tako. Chicago Deep Dish pizzu doista je lako napraviti, a na kraju ćete je, kad vidite koliko je velika - morati jesti s dvije ruke!

Sastojci:
600 g brašna
½ kockice svježeg kvasca
1 žličica soli
Mlaka voda
2 svježe i zrele rajčice
500 g ovčjeg sira
100 g špinata
Maslinovo ulje
Origano
Češnjak

Priprema:
Zamijesiti tijesto kao da radite kruh, prekriti ga krpom i ostaviti da naraste na toplom mjestu (30–50 minuta). Nakon toga tijesto blago i lagano premjestiti i podijeliti na dvije kugle (loptice). Zatim ga razvući valjkom u veličini posude za pečenje i položiti ga na maslinovim uljem podmazano dno.


Na prvu podlogu naribati 300 grama ovčjeg sira, a zatim dodati listiće šunke i sitno izrezani špinat. Također, posuti i sitno narezani češnjak. Kao i prvu, i drugu lopticu tijesta razvući valjkom a rubove tijesta blago saviti prstima. Nakon toga čačkalicom izbušiti rupice na tijestu na nekoliko mjesta kako bi vlaga mogla isparavati. Tijesto na sredini premazati maslinovim uljem. Preko toga poredati na kolutove narezanu rajčicu i dodati preostali ovčji sir. Posuti origanom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.

Pizzu po mogućnosti pecite u dubokoj i okrugloj vatrostalnoj posudi. Ova količina trebala bi usrećiti nepca četiri osobe. Ali ne morate nikome reći ako vas je dotukla samo dvoje... Uživajte!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju