Černobil baš i nije riječ koju možete povezati uz bilo kakvu zabavu, ali za zaljubljenike u festivale stvar će se promijeniti. Naime, festival Chernobyling koji počinje 31. kolovoza 2018. za cilj ima ljudima približiti Černobil na nešto drugačiji način.

Nakon eksplozije u travnju 1986., Černobil je postao sinonim za nuklearnu katastrofu. Elektrana je odletjela u zrak, zračenje se proširilo i mnogi su izgubili živote, no 32 godine poslije neke kompanije vode turiste na izlet u Pripyat, grad koji je nakon eksplozije evakuiran.

Jedan od vodiča je i vlasnik turističke agencije Dominik Orfanus, a upravo je njemu na pamet pala ideja o organizaciji festivala posvećenog Černobilu kad je vidio turiste koji pričaju s radnicima iz elektrana.

„Turisti žele znati što više o životu radnika, a radnici su fascinirani da i 30 godina nakon tragedije nekog zanima ovo napušteno područje. Festival mi se čini najboljim načinom za upoznavanje ljudi“ – objašnjava on.

Festival će se osim u Kijevu održavati i u okoici Černobila, s obzirom da će gosti tamo svaki dan ići na organizirane izlete i učiti o povijesti. Na raspolaganju su razni obilasci, na potpuno novi način, a zaljubljenici u povijest i glazbu zasigurno će uživati.

Kijev - 3 Kijev - 3 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Na festivalu će nastupiti brojni DJ – evi, street art umjetnici, razni bendovi… Uglavnom, sigurno je samo kako ovdje neće biti dosadno, a više o festivalu doznajte na sljedećem linku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju