Dubina vode u ovim rajskim lagunama može doseći 3 metra, a temperatura i do 30 stupnjeva celzijevih za vrijeme sunčanih dana, zbog čega ih čini pogodnim za kupanje i brčkanje.


Lençóis Maranhenses dobiva previše kiše da bi se mogao smatrati pustinjskim područjem, zbog kojih i nastaju ove prekrasne plave lagune u kutevima i kanjonima ovog parka koji se prostire na 383.000 vjetrom okupana hektara.

U neke od laguna, za vrijeme visokog vodostaja, dolaze ribe iz dviju rijeka koje presijecaju ovaj park. Plivanje u lagunama je dozvoljeno, naravno ako vam ne smeta društvo kornjača i ptica, no isto tako možete uživati i u dugim šetnjama, i naravno - ležanju na iskonski bijelom pijesku!


Preporuka je da uzmete vodiča kako se ne bi izgubili u ovom pustinjskom krajoliku, ali s obzirom na divne pejzaže koje pruža - vjerojatno bismo zalegli na prvome sprudu. Savršenstvo... Uživajte u par slika u našoj fotogaleriji, a više njih pogledajte na ovom linku. Sretan vam put, znamo da razmišljate o ovoj bijeloj laguni...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju