Nemojte da vas ime zavara, prekrasna mediteranska vila nije u Istri nego na Korzici, na 20 kilometara od Bonifacija, gradića okruženog morem i zidinama koji vrvi povijesnim znamenitostima i biserima arhitekture, kao i izletničkim ponudama za najljepše pješčane plaže na jugu otoka.

Jedinstveni otok Mediterana koji ima više od 200 plaža vrijedi posjetiti i zbog neodoljive tradicionalne kuhinje, dobra vina te pitoresknih mjestašca na brežuljcima. Manje od sat vremena vožnje iz Cale je Sartène, čiji labirint šarmantnih uličica mnogo odaje o životima otočana. Nedaleko je i Ajaccio, rodno mjesto Napoleona Bonapartea.

No da biste se uputili u istraživanje tog otočnog bisera francuskog turizma, potrebno se oduprijeti čarima prostrane vile što odiše komforom i elegancijom. Jedan od glavnih aduta Cale d'Istria je bazen s pogledom od milijun kuna na zalaske sunca što se isprepliću s morskom vizurom i vrtom nadahnutim Japanom. Protegnete li noge, brzo ćete se naći sa stopalima u mekom pijesku, a domaćini su se pobrinuli da gostima niti u jednom trenutku ne bude dosadno.

Na raspolaganju je oprema za ronjenje, kao i daske za surfanje te kajaci, trampolin, bicikli… Ako poželite možete i zasvirati na glasoviru ili provesti dan roštiljajući. Svako jutro goste očekuje slastan doručak, a na raspolaganju je i čistačica kako bi odmor prošao što opuštenije.

Vila ima dva kata, prostranu terasu s pogledom na more i vanjsku kuhinju. U 5 spavaćih soba ima mjesta za 10 gostiju. Cijena za tjedan se kreće od 42 tisuće kuna, a smještaj možete rezervirati na internetskim stranicama The Thinking Travellera.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju