Bilo u bijelom ili crvenom umaku, loptice od mljevenog mesa idealan su ručak kad nam se uživa u nečem brzom i finom. Ljubitelji sira mogu se dodatno poigrati te iskoristiti kuglice mozzarelle, prepoloviti ih i svakom polovicom napuniti mesne loptice. 

Sastojci za ćufte:

  • 500 g mljevene piletine
  • 2 glavice luka
  • 1/2 šalice riže
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 2 jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • mrkva
  • sol, papar
  • 2 dl temeljca (mesni ili povrtni) 
  • 2 žlice paste od rajčica

Sastojci za umak: 

  • 200 ml kiseloga vrhnja
  • 2 jaja
  • 100 g parmezana
  • 100 g mozzarelle
  • češnjak u granulama
  • vezica kopra

Priprema ćufti u bijelom umaku:

  1. Rižu kuhajte u posoljenoj vodi oko 10 minuta pa ocijedite.
  2. Luk nasjeckajte i popržite.
  3. U smjesu od mljevenog mesa dodajte rižu, luk, naribanu mrkvu, začine, jaje i krušne mrvice. Oblikujte loptice pa ih kratko popržite na tavi. Podlijte temeljcem, poklopite i pirjajte oko 15 minuta dok se tekućina ne reducira. Na kraju umiješajte pastu od rajčica.
  4. Loptice prebacite u posudu za pečenje te prelijte umakom od jaja, vrhnja, sjeckanog kopra, naribanog sira i češnjaka.
  5. Pecite na 200 °C oko 20 minuta.

5 marinada iz rukava: Najbolje kombinacije sastojaka za sočno meso iz pećnice, tave ili s roštilja Naranča je sjajan dodatak za marinade za meso Ključ dobrog roštilja svakako su kvalitetno meso i dobra marinada Pečena piletina u umaku za roštilj +0 Marianda

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju