Piletina s teriyaki umakom
Sastojci
8 pilećih krilaca
50 ml umaka Teriyaki
sezamove sjemenke
Priprema:
Pecite na grilu pileća krilca na uobičajeni način u trajanju od oko 20 do 25 minuta dok se meso dobro ne ispeče.
Pred kraj pečenja, kistom nanesite kupovni teriyaki umak na meso, kao i sjemenke sezama te pustite da se tako ispeče do kraja.
Teriyaki je japanski 'ljepljivi' umak na bazi soje, rižinog vina i šećera koji služi za mariniranje mesa tijekom pečenja, a kojeg možete napraviti i sami.
Punjene paprike
Sastojci:
Slatke paprike
Mozzarella sir
Maslinovo ulje
Priprema:
Očistite i operite paprike, pa ih raspolovite na dva dijela. Prepolovite kuglicu mozzarella sira i njome nadjenite unutrašnjost paprike, a sve zajedno pokapajte s malo maslinovog ulja.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, dok se sir ne rastopi, a paprika lagano zapeče.
Desert u čaši
Sastojci:
Kupovni sladoled
Voće
Čokoladni preljev
Priprema:
Čak i ako niste vješti u pripremi deserta, uložite napor pa kupovne slastice transformirajte u svoju kreaciju.
U atraktivnu čašu narežite voće po želji (primjerice, banane), dodajte kuglicu ili dvije omiljenog sladoleda (npr. od lješnjaka) pa sve zajedno ukrasite i prelijte čokoladnim preljevom ili mljevenim keksima.
Dobar tek i sretno!