Iako su mnogi navikli kuhati šalšu od rajčica satima, mi vam predstavljamo brzinsku verziju s kojom ćete izvući ono najbolje od rajčica.
Ovako pripremljen umak možete spremiti u frižider i zamrzivač i koristiti prema potrebi ili ga možete poslužiti s tjesteninom i odmah uživati. Dobar tek!
>> Uradi sam i uštedi: Umak za sve prigode - kečap!
Šalša
Sastojci:
800 g rajčica
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
7 češnja češnjaka
Crvena paprika ili čili papričica
1 žlica soli
Origano
Prema želji: bosiljak, peršin
Priprema:
1. Stavite dio rajčica u veliku zdjelu i zgnječite ih rukama. Dodajte šalicu vode i mućkajte kako bi dobili sok od rajčica. Stavite sa strane.
2. U velikoj tavi, na srednjoj vatri, zagrijte ulje pa dodajte češnjak.
3. Čim češnjak počne cvrčati (nemojte da vam zagori) i aromatizira ulje, dodajte rajčice, a zatim sok od rajčica.
4. Dodajte prstohvat zgnječene crvene paprike, origano i sol. Promiješajte.
5. Kuhajte umak dok se ne zgusne, oko 15 minuta, a zatim probajte treba li još soli i origana. Kada je umak gotov, prema želji, dodajte nasjeckanog peršina ili par listova bosiljka.