Iako su mnogi navikli kuhati šalšu od rajčica satima, mi vam predstavljamo brzinsku verziju s kojom ćete izvući ono najbolje od rajčica.

Ovako pripremljen umak možete spremiti u frižider i zamrzivač i koristiti prema potrebi ili ga možete poslužiti s tjesteninom i odmah uživati. Dobar tek!

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

>> Uradi sam i uštedi: Umak za sve prigode - kečap!

Šalša

Sastojci:

800 g rajčica

¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

7 češnja češnjaka

Crvena paprika ili čili papričica

1 žlica soli

Origano 

Prema želji: bosiljak, peršin

Priprema:

1. Stavite dio rajčica u veliku zdjelu i zgnječite ih rukama. Dodajte šalicu vode i mućkajte kako bi dobili sok od rajčica. Stavite sa strane.

2. U velikoj tavi, na srednjoj vatri, zagrijte ulje pa dodajte češnjak.

3. Čim češnjak počne cvrčati (nemojte da vam zagori) i aromatizira ulje, dodajte rajčice, a zatim sok od rajčica.

4. Dodajte prstohvat zgnječene crvene paprike, origano i sol. Promiješajte.

5. Kuhajte umak dok se ne zgusne, oko 15 minuta, a zatim probajte treba li još soli i origana. Kada je umak gotov, prema želji, dodajte nasjeckanog peršina ili par listova bosiljka.