Brzi božićni keksi

Sastojci:

300 g oštrog brašna
100 g šećera
½ praška za pecivo
1 žlica grčkog jogurta
2 jaja
150 g maslaca
50-80 g čokolade
Korica naribanog limuna

Priprema:
1. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer, jaja, grčki jogurt i koricu naribanog limuna.

2. Zamijesite mrvičasto tijesto pa dodajte maslac narezan na kockice i umijesite glatko tijesto.

3. Čokoladu nasjeckajte na kockice i dodajte u tijesto, te još jednom promijesite da se čokolada rasporedi po cijelom tijestu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

4. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.

5. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na 1 cm debljine i izrezujte oblike prema želji (borići, zvijezde, krugovi i sl.).

6. Izrezane oblike stavite u kalup s papirom za pečenje i pecite 15 minuta. Važno je iste oblike peći zajedno kako bi se ravnomjerno ispekli.

7. Kekse poslužite uz kavu ili čaj!

Više slatkih i slanih ideja za blagdane pronađite na blogu Foodiona.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju