Zagreb Food Stories novo je internetsko odredište za ljubitelje dobre hrane koje na engleskom jeziku svoje korisnike upoznaje s najboljim mjestima za jelo u glavnom gradu Hrvatske.

'Uvijek prije putovanja 'guglamo' koje bismo restorane u tom gradu trebali posjetiti, gdje pronaći najbolji burger ili bbq rebarca. Web stranica i blogova na kojima možete pronaći recenzije restorana u Beču ili Berlinu ima jako puno, no onih u Zagrebu baš i ne.

Blog Zagreb Food Stories je podijeljen na pet osnovnih kategorija, a obuhvaća mjesta na kojima je hrana tako fina da ćete polizati prste (Finger Lickin'), mjesta na kojima možete pojesti nešto 's nogu' (Quick Bites), mjesta koje nude hamburgere (Burgers), služe dobra pića (Drinks), te slatke zalogaje (Sweet Tooth) S obzirom da i u Zagreb svakim danom dolazi sve više turista, a sve je više i domaćih 'foodija', smatrali smo da potencijalna publika već postoji. Kako i inače vrlo često jedemo vani (i sve to fotkamo), odlučili smo umjesto samo na društvenim mrežama, objavljivati taj sadržaj i na blogu i možda nekome pomoći otkriti neka nova (ili stara) mjesta sa super hranom,
' otkrio nam je Anton Smolčić koji je s Ana-Marijom Petričević-Liović pokrenuo ovaj projekt.

Blog je podijeljen na pet osnovnih kategorija, a obuhvaća mjesta na kojima je hrana tako fina da ćete polizati prste (Finger Lickin'), mjesta na kojima možete pojesti nešto 's nogu' (Quick Bites), mjesta koje nude hamburgere (Burgers), služe dobra pića (Drinks), te slatke zalogaje (Sweet Tooth).

S obzirom da su tekstovi pisani engleskim jezikom pomislili bismo da je blog prvenstveno namijenjen turistima, no Anton nas razuvjerava. 'Na prvu bismo rekli turistima, međutim dosad se blog pokazao jako zanimljiv i samim Zagrepčanima, od kojih mnogi i inače prate i domaće i strane blogere koji pišu na engleskom.'

Na blogu se zasad može naći oko desetak recenzija, uglavnom urbanijih mjesta za objedovanje koje privlače mlade. Osim opisa usluga i cijena, te usporedbe s drugim sličnim mjestima, ovdje ćete pronaći i video zapis ambijenta te hrane koju restoran nudi.

'Dosad smo pisali o mjestima na koja idemo često i nisu nužno novootvorena. Smatramo da ima jako puno mjesta koja su tu već dugo, i nekada podsjetnik na njih dobro dođe. Trudimo se pronaći nešto za svakoga, ali restorane biramo kao i dosad - po principu koji tip hrane nam se jede u tom trenutku,' zaključuje Anton Smolčić.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju