Berlin je njemačka destinacija broj jedan, a često ga nazivaju New Yorkom Europe. Pitate se zašto? Posljednjih godina Berlin je postao pravi 'hot spot', u kojem se stvaraju i slijede novi trendovi u umjetnosti, kulinarstvu i zabavi, a posjetitelji iz cijelog svijeta u Berlinu imaju na raspolaganju više od 1500 događanja svaki dan.

Grad diše jednom posebnom energijom, a turisti, umjetnici i građani oblikuju ritam grada koji je dinamičan, tolerantan, različit i kreativan. U nastavku vam donosim što posjetiti (osim poznatih turističkih atrakcija) i gdje jesti u Berlinu!

Lemke Berlin


Njemački restoran otvoren od 1999. godine, počeo je s ponudom više od 50 različitih vrsta piva. Danas ovdje možete popiti njihovo Lemke pivo i pojesti tradicionalnu hranu. Lemke Berlin nalazi se usred kompleks zgrada koji se naziva Hackescher Markt kojeg povezuju slikovita povijesno vrijedna oslikana dvorišta.



Od pivovare do pivovare

Craft beer tura koja će vam pružiti upoznavanje malih pivovara, isprobavanje različitih okusa piva i upoznavanje s drugim ljudima na turi. Konkretno na turi na kojoj sam ja bila, posjetili smo 3 pivovare i isprobali desetak piva. Zanimljivo je da je u Berlinu prije postojalo 700 malih pivovara, a onda su se spojile u tri velike, s obzirom da Berlin potiče različitost, nakon nekog vremena ponovo su se počele otvarati male pivovare s domaćim pivama.

Roamers


Hipsterski uređen kafić/restoran koji nudi svježe pripremljene smoothieje, salate i torte, idealan je izbor za brunch.


Alternativna tura po Berlinu

Upoznavanje s umjetnošću Berlina na drugačiji način. Na ovoj turi obilaze se zgrade u kojima žive i rade umjetnici, najznačajniji grafiti u gradu i još mnoga zanimljiva mjesta koja ne biste sami pronašli.

Die Berliner Republik

Tradicionalni njemački restoran s odličnim izborom hrane i piva. Ono čime se ovaj restoran ističe od drugih jest burza piva! Tako, ako ste u pravom trenutku tamo moguće je popiti najjeftinije pivo u Berlinu. Sama atmosfera je vrlo opuštena i prijateljska.



Neni i Monkey bar

Restoran i bar koji se nalaze u sklopu zgrade prvog concept store šoping centra u Berlinu i hotela Bikini, popularno je mjesto s kojeg puca pogled na Berlin dok uživate u odličnoj hrani.

Gemuese kebab

Kebab s piletinom, pečenim i svježim povrćem i savršenim omjerom začina navodno je najbolje kebab izvan Turske i moja najtoplija preporuka.

Biciklom po Berlinu

Najbolji način za upoznavanje ovog velikog i nadasve zanimljivog grada!

Još Barbarinih doživljaja s putovanja i dobre hrane potražite na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici ili YouTube kanalu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju