Mirisali su na ribe i meso, spravljali su ih i u vege điru, mijenjali su boje od crvene do zelene, osmišljavali su ih najbolji burger Chefovi iz Zagreba, Pule, Fažane, Splita, Dubrovnika i Ljubljane. Tijekom četiri godine posjetitelji Zagreb Burger Festivala imali su priliku probati nekoliko stotina burgera, a tradicija se nastavlja i ove godine.

Obilježavamo peti rođendan Festivala od 2. do 13. rujna na već poznatoj zagrebačkoj adresi - Strossmayerovom trgu, gdje očekujemo posjetitelje da s guštom zagrizu jednu ili više sočnih kombinacija i razmaze svoje okusne pupoljke.

Zbog ovogodišnje specifične situacije smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka: Jamnica Gemišt&Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck (27 prošle godine). Kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.

Veliki test: Odabrali smo najbolje burgere na Zagreb Burger Festivalu Torpedo Špiro Submarine +14 Maredo

Što je novo na burgerskoj sceni, koje je sastojke moguće kombinirati i zašto je burger neupitan kralj street fooda otkrit će posjetitelji jedanaestodnevnog dinamičnog gastro događanja, pojačanog odličnim glazbenim ritmovima i beatovima. Glazbenu uvertiru i završne taktove (prvog i zadnjeg dana festivala) uprizorit će nam Ozren Kanceljak, a svakodnevno će se za mix pultom izmjenjivati razni hrvatski DJ'i.

U sedamnaest ugostiteljskih objekata moći će se guštati u raznolikoj ponudi burgera i neobičnih prženih krumpirića vrsnih ugostitelja Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mihelja, Marka Palfija, Gorana Niševića i Marina Medaka te cocktail majstora Marina Nekića i Adriana Nejašmića.

Ljubitelje slatkih okusa razveselit će slastice Roberta Hromalića, a sa slano slatkim okusima odlično se sljubljuju Staropramen pivo, kasnoljetni kokteli i ginovi. Pripremili smo i jedno plesno iznenađenje: omiljeni zagrebački Francuz, Nicolas Quesnoit i treneri Plesnog centra Zagreb by Nicolas pretvorit će Strossmayerov trg u plesni podij i naučiti vas osnovne plesne korake popularnog line dance-a ili salse.

Festival će biti otvoren pon, uto, sri i čet od 12 do 23 h, petkom i subotom od 11 do 24 h, a nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan! Vidimo se!

Više informacija na: FB /ZgBurgerFestival i IG /zag burger festival/
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju