U Velikom Grđevcu, u sklopu Kulturnog centra Mato Lovrak 18. i 19. svibnja čekaju vas Sajam kreativnosti i Lovrakovi dani kulture. Događanja koja se s nestrpljenjem iščekuju roditelje će vratiti u djetinjstvo, a djeca će imati nepresušne izvore zabave za razvijanje mašte. Sajam će u subotu 18. svibnja u 11 sati otvoriti povorka djece OŠ Mato Lovrak i Dječjeg vrtića Slatki Potok koja će obučeni u dječje bilogorske narodne nošnje, u pratnji puhačkog orkestra Bjelovar, od zgrade Osnovne škole do Centra prikazati scenu Svatovi iz filma Vlak u snijegu.

Tri zone za posjetitelje 

Replika lokomotive s vagonima iz filma, koja je trenutno pod zaštitom, poslužit će kao savršena kulisa za igre i radionice koje će se održavati ispred nje. Točno u podne na tom će mjestu dramska skupina osnovne škole izvesti glazbeno-scenski prikaz scena iz filma. Prostor Centra bit će podijeljen na tri zone – Zonu kreativnosti, Zonu zabave i Zonu znanja.

U Zoni kreativnosti očekuju vas brojni štandovi s kreativnim radovima, a gdje će se održavati i brojne radionice od modeliranja balona, facepaintinga i žongliranja do hula hopa i vožnje monocikla.

Ove godine u goste dolazi Festival igračaka iz Ivanić-Grada koji će u Zoni zabave ispred Mlina svojim zabavnim aktivnostima poput utrke drvenim konjićima, gumi gumija i alke na tatinim leđima postaviti i BRICK BY BRICK izložbu znamenitih hrvatskih građevina i Indijansko selo.

Sajam Kreativnosti - 2 Sajam Kreativnosti - 2 (Foto: TZP Južna Bilogora)

Zona znanja bit će u sjenici u kojoj pokažite svoje sudjelovanjem u pub-kvizu o Mati Lovraku, dok odrasli uče kako od svojih starih traperica napraviti torbu. Ponesite jedne sa sobom, napravite novi i jedinstveni uporabni predmet i – reciklirajte!

Djeca će moći izraziti i svoje slikarske sposobnosti u ateljeu na otvorenom, a odrasli u Likovnoj koloniji gdje će moći naslikati scene iz filmova Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice. Popodnevne aktivnosti s visina će pratiti zanimljivi hodači na štulama.

Besplatni vlakić 

Kako bi upoznali mjesto rođenja Mate Lovraka, po Velikom Grđevcu će cijeli dan voziti besplatni turistički vlakić. Stručni vodiči provest će posjetitelje po Lovrakovom centru i povesti ih u razgledavanje Mlina i Staze prijatelja prirode. Sajam će završiti originalnim vatrenim showom Vatrena Matylda u nedjelju u 18 sati. Sve informacije pronađite na Facebooku i Instagramu TZP Južna Bilogora.

Vrata Bilogore: Izletište u kojem gost postaje prijatelj, a umjesto u dućan po sastojke se ide k susjedu Izletište Vrata Bilogore - 5 Izletište Vrata Bilogore - 6 Izletište Vrata Bilogore - 4 +2 Izletište Vrata Bilogore - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju