Zbog nemogućnosti održavanja Camino tjedna na Krku Turistička zajednica Grada Krka odlučila je da kružnu rutu po otoku od 21. do 26. travnja prvi put upriliči virtualno.

Camino de Santiago ili Put svetog Jakova mreža je hodočasničkih puteva koji vode u španjolsko svetište Santiago de Compostela - posljednje počivalište svetog Jakova apostola, zaštitnika hodočasnika i putnika.

Iako se mreža Camino putova proteže duž čitave Europe, Hrvatska je gotovo jedina europska zemlja koja, unatoč bogatoj hodočasničkoj tradiciji, sve donedavno nije imala rutu putova koji vode prema Santiagu.

U listopadu prošle godine na inicijativu Turističke zajednice Grada Krka i Bratovštine svetog Jakova obilježene su srednjovjekovne krčke hodočasničke rute, kao hrvatski doprinos europskoj mreži hodočasničkih puteva svetog Jakova.

Prvi Camino tjedan na Krku održan je u listopadu 2019., a od 21. do 26. travnja trebao se održati drugi po redu vođeni obilazak Camino rute na Krku.

Camino Krk kružna je ruta Krk - Porat - Omišalj – Dobrinj - Vrbnik - Baška – Kornić koja obuhvaća čitav otok. Duga je oko 107 kilometara, a preporučuje se prepješačiti je u šestodnevnom program.

Ove godine dio Camino iskustva moći će se doživjeti tijekom šest dana kroz multimedijalnu priču za svaki pojedini dan kroz slike, video, voice over, glazbu, zatim online izložbu fotografija s Camino de Santiago s različitima temama i interaktivni opis dnevnih ruta. Bit će tu i zanimljivosti i opisi pojedinih mjesta, prirodnih i kulturnih znamenitosti uz rutu, svjedočanstva hodočasnika koji su prošli Camino Krk i poruke i misli dana o tome što se može naučiti na Caminu.

Na obilasku će se moći dobiti e-pečati u e-putovnicu za hodočasnike, a na kraju šestodnevnog virtualnog obilaska i e-Composela za Camino Krk.

Projekt su osmislili Turistička zajednica Grada Krka i digitalna marketing agencija Smartingo.com, a priključile su se i sve turističke zajednice na otoku Krku. Sve dodatne informacije nalaze se na : www.experiencekrk.com/camino

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju