Hrvatsko muzejsko društvo 19. put organizira manifestaciju Noć muzeja u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama. U Gradskom muzeju Bjelovar otvorit će se zanimljiva izložba Dinka Klasana pod nazivom "Noć je moje svjetlo" te će se predstaviti bjelovarski suveniri.

Noć muzeja održat će se 26. siječnja 2024. godine u 18:00 sati u Gradskom muzeju Bjelovar, a uz ravnateljicu Muzeja Marijanu Dragičević sudjelovati gradonačelnik grada Bjelovara Dario HrebakDinko Klasan, gosti i uzvanici.

Gradski muzej Bjelovar izradio je set novih i atraktivnih suvenira koje će posjetitelji moći kupiti u muzejskoj suvenirnici. Suveniri su izrađeni u Hrvatskoj, a predstavljaju dijelove tradicije i baštine, te su simbol identiteta grada Bjelovara. Narukvice, majice i torbe izrađene su sa zanimljivim i nosivim motivima poput šahta bivše tvornice Tomo Vinković, tlocrta gradskog Paviljona ili naslova legendarnog romana Gorana Tribusona "Ne dao Bog većeg zla".

Modernim i zanimljivim motivima Muzej nastoji potaknuti posjetitelje da kupe ili daruju predmete naših sjećanja kako bi zadržali uspomenu na događaj, mjesto ili osobu vezanu uz grad Bjelovar, tradiciju i kulturnu baštinu. Iza svakog suvenira stoji neka "bjelovarska priča" kako bi se isti poistovjetili s gradom i podsjetili na njihov značaj.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju