Korta Katarina Sabion berbe 2015. čekao se s nestrpljenjem. Taj elegantni pjenušac proizveden je klasičnom šampanjskom metodom od dalmatinske sorte bijelog grožđa – rukatac, koja je još poznata pod nazivom maraština. Pjenušac Korta Katarina Sabion 2015 izvrstan je kao aperitiv, a sjajno se sljubljuje i uz kamenice.

"Sabion je napokon došao kući, jer je izvorna ideja novog proizvoda bio pjenušac od rukatca, a silom (ne)prilika u 2014. godini odlučeno je da se bazno vino napravi od pošipa. Sabion je također i skraćena verzija riječi Sabiocello – Pelješac, te je rukatac logičan izbor za to vino.

Sabion 2015 ima posebnu notu svježine i voćnosti. Dugo dozrijevanje na kvascu (još uvijek vrlo precizno i odmjereno po potrebama prodaje degoržiran) daje mu snagu i slojevitost i ljepotu u svakom novom danu dozrijevanja", kaže enologinja Nika Silić Maroević. 

Ovog ljeta tim Korta Katarine lansirao je berbu 2011, impresivnog vina Reuben’s Private Reserve. Reuben’s Private Reserve berba 2011. – vino je s karakterom, dominantno i dobro zaokruženo. Zrelo je, ali s odgovarajućom voćnosti.

Lijepo je razvijeno i dugotrajno na nosu, u smjeru sušenog tamnog voća, bobica i koštičavog voća, ali i biljnih i zadimljenih nota. Završetak je dug i dugotrajan, s ugodnom gorčinom. Sljubljuje se uz meso na žaru, zreli sir, ali i tamnu čokoladu.

Korta Katarina - 4 Korta Katarina - 4 (Foto: PR)

„2011. bila je zaista velika berba. Nakon 2009. godine opet se ponovila odmjereno suha godina s umjerenom rodnosti i lijepom paletom voćnih aroma u mladim vinima. Odmah su nas zaintrigirala i znala sam da će berba 2011. izroditi Reservu. Mjeseci u drvu fino su izbrusili tanine, a pravilno odležavanje u boci je zaokružilo harmoniju aroma. Ovo vino se jede i pije“, naglašava Nika Silić Maroević.

Kako bi odškrinuli vrata u svijet njegovanja vinograda, stvaranja i promišljanja o vinu te prenijeli emociju koja se nalazi u svakoj boci vrhunskog vina Korta Katarina, jedan od najboljih načina zasigurno je wine tasting u vinariji. Početak je to putovanja u dimenziju Korta Katarine, na kojem ćete kušati vrhunska vina, uživati u prekrasnom ambijentu uz domaćine koji su posvećeni vinu i ljudima koji ga kušaju i odabiru za sebe.

Jedinstvena priča izrasla iz emocije zaokružena je Villom Katarinom, koja oduševljava svakim detaljem, lokacijom uz more, ekskluzivnim interijerom i pogledom na otoke

Grotta della poesia Putovanja Na jadranskoj obali: Je li ovo najljepši prirodni bazen na svijetu?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju