U subotu počinje Le Grič, "malo i intimno" događanje, kako mu tepaju organitazori, koje će gornjogradsku šetnicu iza Muzeja grada Zagreba pretvoriti u mjesto sasvim posebne atmosfere, s muzikom ukulela, violine i gitare, svijećama i malim, ali pomno pripremljenim izborom sjajnih vina iz Zagrebačke županije, Slavonije, Istre i Dalmacije.

Le Grič - 6 Le Grič - 6 (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Na šetnici iza Muzeja grada Zagreba

Kako je obnova bivše zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda i dalje u tijeku, Le Grič se i ove godine održava na prekrasnoj šetnici s pogledom na gradske krovove, smještenoj iza Muzeja grada Zagreba, iznad Radićeve ulice, između Stuba Franje Buntaka i Zvjezdarnice, a "radno vrijeme“ mu je svake subote u kolovozu od 19 sati.

Le Grič - 8 Le Grič - 8 (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Le Grič je još jedno od slatkih iznenađenja koja dokazuju da i ljeto u gradu može biti posebno. Ako tražite ideju za poseban izlazak, volite kušati domaća vina, želite uživati u pogledu na grad ili se jednostavno "palite" na pariški štih, Le Grič bi mogao biti baš ono što tražite.

Djelić atmosfere s prošlogodišnjeg Le Griča možete uhvatiti i s fotografija u galeriji na početku teksta, a više informacija pronađite na Facebook i Instagram stranicama događanja.

  Opasni geto ili šarolika francuska četvrt? Kvart koji pulsira bojama, glazbom i životom Notre-Dame du Mont - 5 Notre-Dame du Mont - 6 Notre-Dame du Mont - 7 +9 Notre-Dame du Mont - 8

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju