Već tradicionalno NP Plitvička jezera u listopadu priprema promotivni tjedan u kojem je cijena ulaznica osjetno povoljnija. A ove će godine atmosfera biti posebno svečana jer se obilježava i 45 godina od upisa našeg najvećeg, najstarijeg i najposjećenijeg nacionalnog parka na UNESCO-ov Popis svjetske prirodne baštine.

Odbor za svjetsku baštinu (World Heritage Committee – WHC), naime, složio se da su Plitvice prirodna baština od svjetskog značenja 26. listopada 1979. godine, nekoliko godina nakon usvajanja Konvencije za zaštitu svjetske kulturne i prirodne baštine.

Dobri popusti 

Od 26. listopada do 3. studenoga 2024. godine posjetitelji će moći iskoristiti brojne pogodnosti kojim ih nacionalni park ovom prigodom časti. Ulaznice će se u promotivnom tjednu moći kupiti po cijeni od 10 eura za odrasle, 6 za studente i 4 eura za djecu od 7 do 18 godina, a ona mlađa od sedam godina ne plaćaju ulaznicu.

Tijekom promotivnog tjedna svi posjetitelji imat će i 15 posto popusta na cjelokupnu gastronomsku ponudu u ugostiteljskim objektima u parku, a popust će se obračunavati na ukupan iznos računa. Više informacija možete pronaći na web-stranici NP-a Plitvička jezera

Odlučite li se za izlet na Plitvice u promotivnom tjednu, dobro je znati da se ulaznice kupuju isključivo online, a iz Parka preporučuju i da prije posjeta odaberete jedan od programa obilaska ili skinete aplikaciju kako biste što bolje isplanirali vrijeme.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju