• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #istravirgin

Istravirgin: Masterclassovi s potpisom vrhunskih chefova i free style cooking show velikih imena

16. Dani mladog maslinovog ulja, najveći i najprestižniji maslinarski festival u Hrvatskoj i regiji, vraćaju se ove godine od 25. do 27. studenoga.
Punkufer avatar placeholder
PR 25.11.2022 08:25 komentari
viber Created with Sketch.
Istravirgin - 13
Istravirgin - 13 (Foto:TZ grada Vodnjana/ Istravirgin promo/ Dobra hrana)

Galerija Istravirgin - 13 12 Istravirgin - 11 12 Istravirgin - 9 12 Istravirgin - 10 12

U trendu Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura Likeri - 5 Domaće i fino Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon

Nakon uspješne berbe, Vodnjan ovih dana intenzivno miriše na mlado maslinovo ulje pa je vrijeme da se u njemu tradicionalno okupe brojni maslinari, uljari, gastronomski stručnjaci i zaljubljenici u tekuće “zeleno zlato” – najjači simbol Istre i vodnjanskog kraja.

16. Dani mladog maslinovog ulja, najveći i najprestižniji maslinarski festival u Hrvatskoj i regiji, vraćaju se ove godine od 25. do 27. studenoga u potpuno novom ruhu, uz bogati program, na drugoj lokaciji i pod novim imenom – ISTRAVIRGIN!

U nekadašnjoj impozantnoj gradskoj školi, odnosno bivšoj tvornici Astra očekuje vas jedinstveno, interaktivno, gastronomsko iskustvo u kojem će glavnu ulogu odigrati poznata i cijenjena lica hrvatske gastronomske scene. Ovom prilikom iz bogatog programa izdvajamo masterclassove naših vrhunskih chefova Svjetlane Celije, Hrvoja Kroflina, Roberta Perića, Jeffreya Velle i Hrvoja Zirojevića koji će svoje vrhunske sljedove pripremati uz pomno odabrana mlada maslinova ulja, a chef Rober Perić u dijelu programa "Evolucija istarske gastronomije" ugostit će dva velika imena Marija Čepeka i Davida Skoku. Masterclass radionice zatvorenog su karaktera i namijenjene za manje skupine kako bi polaznici u potpunosti uživali u ovom gastronomskom iskustvu i interakciji s chefovima. Svoje mjesto možete rezervirati online putem prijave na službenoj web stranici www.dmmu.info po promotivnoj cijeni od 200,00 kn, a primamljivu najavu vrhunskih masterclassova samih chefova donosimo u nastavku!

HRVOJE ZIROJEVIĆ. Restoran Dvor, Split

Hrvoje Zirojević od 2021. godine chef je u splitskom restoranu Dvor. Ovaj kulinarski virtuoz oborio je s nogu mnoge slavne, među kojima su bili Beyonce i Jay Z, princ Harry, Bono Vox, a nedavno i španjolskog kralja Filipa i kraljicu Letiziju. Svoju kulinarsku filozofiju temelji upravo na lokalnim morskim plodovima čiji izvorni okusi čine okosnicu njegovih jela.
subota 26.11.2022. u 14:00 h, dvorana Masterclass

"Moj će masterclass biti u znaku ribe i naravno mladog maslinovog ulja. Polaznike za početak vodim na gastronomsko putovanje u Južnu Ameriku, točnije Peru i Ekvador iz kojih potječe "ceviche" predjelo od bijele ribe marinirano u citrusima koje je u originalu ljuto zahvaljujući čili papričicama, a mi ćemo staviti naglasak na osvježavajuću kiselost citrusa i slatkoću luka. Koristit ću kvarnerske škampe, bijelu ribu i školjke sv. Jakova, a jelu ću dodati još poneki neočekivani detalj. Zatim prelazimo na klasik - cannellone od tune s ganažom od guščje jetre u kojem će masline, bundeva i višnja odigrati važnu ulogu u zaigranoj kombinaciji okusa. I za kraj jedno moje omiljeno rustikalno jelo - hladni brodet od murine pripremljen u obliku želea uz čips od murinine kože koji će biti pravi primjer potpune iskoristivosti namirnica. Maslinovo ulje temelj je moje kuhinje. I dok za tradicionalna jela i stare recepte upotrebljavam ulja s dalmatinskih otoka, kod sirovijih jela slatkasto kiselkastih okusa okrećem se gorčini fenomenalnih istarskih ulja".

JEFFREY VELLA, Restoran Cap Aureo, Rovinj
Jeffrey Vella je sinonim vrhunske kuhinje, chef koji pomiče granice. Kao chef u restoranu Cap Aureo već je nebrojeno puta pokazao svoj sjajan talent i sposobnost pripremanja nevjerojatnih kombinacija. Rodom s Malte, ovaj je svjetski poznati kuhar živio i radio diljem svijeta, a dobitnik je i mnogih nagrada.
subota, 26.11.2022. u 16:00 h, dvorana Masterclass

"Veselim se dolasku u Vodnjan i masterclassu na kojem će masline i maslinovo ulje biti zvijezde u kombinaciji s lokalnim namirnicama. Započet ćemo s prešanom Bužom i krumpirima te kremom od jaja, nastaviti s popečenim brancinom, koricom od maslina i algi te čičokama, a potom ću pripremati odležanu janjetina u maslinovom ulju i Wellington od poriluka i tapenade. Za desert ćemo napraviti bombone, marmeladu i šerbet od maslinovog ulja, a polaznike čekaju i pokloni u koje će se opet umiješati maslinovo ulje.
Koristit ću maslinovo ulje od lokalnih sorti zbog zemljanih aroma, a što se tiče gorčine bit će to prilično pikantna ulja upravo zbog svoje svježine koja će karakterizirati sva jela koja ću pripremati u Vodnjanu. Moj osobni favorit među maslinovim uljima su oni od sorte Buža koja odražava sve osobitosti vodnjanskog podneblja i koja se posebno dobro sljubljuje s jelima na bazi povrća koja pripremam u restoranu Cap Aureo".

SVJETLANA CELIJA, Restoran Vodnjanka, Vodnjan i Zagreb

Već gotovo četiri desetljeća za kormilom je jednog od najuspješnijih istarskih restorana. Vodnjanka je u režiji i produkciji chef-patronice Svjetlane Celije, koja predano njeguje vrijednosti tradicionalne istarske kužine, stekla izniman ugled na hrvatskoj gastronomskoj sceni, ali i prepoznatljivost među brojnim stranim gostima. Osim što se rado vraćaju u Vodnjan i domaću atmosferu Vodnjanke, unatrag nekoliko godina i brojni gosti zagrebačke Vodnjanke otkrivaju uzbudljivu gastronomsku baštinu Vodnjana i Istre zahvaljujući obitelji Celija.

subota, 26.11.2022. u 18:00 h, dvorana Masterclass

"Moj će masterclass polaznike vratiti u gastronomsku prošlost Vodnjana, bit će to autentični tanjuri spravljeni s namirnicama vodnjanskog podneblja i pozlaćeni maslinovim uljem koje se u Vodnjanu koristilo baš u svakom obroku. U ovom dijelu godine naglasak je, naravno, na mladom pa ću ga i ja koristiti i to sorte kao što su Buža, Bjelica i Leccino. Masterclass ću započeti s težačkom marendom koju su Vodnjanci nosili u polja i koja je samo naoko sastavljena od jednostavnih namirnica čija vrhunska kvaliteta predstavlja pravi gastronomski užitak. Nastavit ćemo s mesnim jelom koje se pripremalo kao svečano glavno jelo. Za sada neću otkriti sve detalje, no u njemu će svakako biti prisutan poseban vodnjanski pire koji svojim sastavom pokazuje koliko su bile vješte i maštovite vodnjanske kuharice podižući uvijek i najjednostavnije recepte na neku novu razinu te vodnjanska mišanca, prava delicija u kojoj se nalazi 6 do 8 različitih biljaka s vodnjanskih polja. I za kraj, pripremat ćemo autohtonu slasticu koja se spravljala isključivo u Vodnjanu.

Ponosni smo na činjenicu da je prvo ocjenjivanje maslinovih ulja održano upravo u našoj Vodnjanki krajem 90-tih godina prošlog stoljeća, a da danas dašak Istre i vrhunski okus vodnjanskih maslinovih ulja donosimo i promoviramo u samom središtu Zagreba, pridodajući im i naše vlastito ulje kojim nas svake godine daruje 500 maslina iz obiteljskog maslinika".

HRVOJE KROFLIN, Restoran Mano2, Zagreb

Kuhati je započeo sa 16 godina, a s 19 je počeo voditi renomirani zagrebački restoran, prvi je hrvatski chef koji je nominiran za nagradu The Best Chef, a svoju inspiraciju pronalazi u tradicionalnim receptima. Hrvoje Kroflin svoja znanja primjenjuje na sezonskim namirnicama, ali i domaćim tradicionalnim jelima kojima dodaje svoj štih i poseban šarm.
nedjelja, 27.11.2022. u 14:00 h, dvorana Masterclass

Na masterclassu u Vodnjanu radit ćemo predjelo i glavno jelo od mesa, a koristit ću naravno mlado maslinovo ulje od sorti vodnjanska Buža, Crnice, istarska Bjelica, Rožinjola i Moražola. Što se tiče maslinovog ulja u tradicionalnim receptima na koje se oslanjam u svojoj modernoj interpretaciji, ono nije prisutno u svim jelima, ali je itekako važno i kad ga koristim oslanjam se na vrhunska istarska maslinova ulja.

ROBERT PERIĆ, LF catering, Pula

Kao chef drži se načela kojima osvaja nepca svakog kome posluži jelo. Prije svega to su jednostavnost kuhanja, elegancija kreiranja jela i sezonski izbor namirnica. Osim toga, vrhunski je maestro choccolatier, a svoja znanja uživa dijeliti sa svima koji su spremni naučiti nešto novo pa je već dugi niz godina i uspješan predavač.

nedjelja 27.11.2022. u 16:00 h, dvorana Masterclass

"Na mom masterclassu uronit ćemo u slatki svijet čokolade sljubljen sa zlatnim kapima vrhunskog mladog maslinovog ulja. Radit ću čokoladne praline u kojima ću bijelu, tamnu i mliječnu čokoladu kombinirati s maslinovim uljima ulja od sorti Crnice, istarske Bjelice, vodnjanske Buže, Rožinjole i Moražole. Zatim ćemo raditi desert od vrganja i skute s pjenom od maslinovog ulja u kojem ćemo koristiti tamnu čokoladu.

Tajna uspješnog spajanja čokolade i maslinovog ulja jest u pronalaženju onih maslinovih ulja koja se najbolje kombiniraju s određenom čokoladom. Nadjev pralina isključivo se sastoji od maslinovog ulja i čokolade bez dodataka vrhnja ili želatine koji bi mogli utjecati na okus pa je izuzetno važno stvoriti "pobjedničku" kombinaciju. Slastice s maslinovim uljem počeo sam raditi još polovicom devedesetih godina prošlog stoljeća i one su od onda do danas pronašle svoju vjernu publiku koja ih cijeni i uživa u njima. Iskustvo pokazuje da nije svaka godina ista ni za maslinovo ulje ni za kakao što itekako utječe na konačni okus pa ta činjenica daje notu uzbudljivosti i neočekivanosti procesu kreiranja slastica".

EVOLUCIJA ISTARSKE GASTRONOMIJE - ROBERT PERIĆ UGOŠĆUJE MARIJA ČEPEKA I DAVIDA SKOKU

Uz sudjelovanje chefa Perića na ovogodišnjem Istravirginu važno je napomenuti da će u dijelu programa pod nazivom "Evolucija istarske gastronomije" ugostiti dva velika imena koja će u svojevrsnom"free style cooking showu" pokazati svoje umijeće. U subotu, 26.11. od 14:00 do 20:00 h chef Perić ugošćuje showmana i virtuoza hrvatske gastronomske scene Marija Čepeka, dok će ribarev sin i veliki promotor lokalnih istarskih proizvoda David Skoko nastupiti u nedjelju, 27.11. od 14:00 - 20:00 h slijedeći u pripremi jela zero waste princip i oplemenjujući ih vrhunskim mladim maslinovimim uljima.
 

  • #istravirgin
  • #maslinovo ulje
  • #istra
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca
Jednostavno, a prefino
Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Ovakvu vruću čokoladu još niste probali! Ako imate mikser, napravit ćete je za 5 minuta
Idealni zimski napitak
Ovakvu vruću čokoladu još niste probali! Ako imate mikser, napravit ćete je za 5 minuta
The Gaze: Izložba fotografija Luke Dubroje
Djelo u procesu
The Gaze: Izložba fotografija Luke Dubroje otvara se u Tkalčićevoj ulici
Advent u Grazu: Detaljan vodič kroz jedan od ugodnijih i podcijenjenih adventa u regiji
Advent u Grazu
Isplati se! Detaljan vodič kroz jedan od ugodnijih i podcijenjenih Advenata u regiji
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"
Sami hvalospjevi
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Trovanje ugljičnim monoksidom u okolici Našica
OPASNA SITUACIJA
Užas na istoku Hrvatske: Majka uključila dva uređaja istovremeno, djeca završila u bolnici!
Beba koja je promijenila statistiku u Zaboku
VELIKA RADOST
Beba koja je promijenila statistiku: Rodilište slavi poseban trenutak
Djevojčica iz Engleske preminula zbog opasnog online trenda
Roditelji upozoravaju
Tragedija u obiteljskoj kući: 13-godišnjakinja preminula zbog opasnog trenda
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Tko je supruga Davora Gobca?
samozatajna plavuša
Tko je supruga Davora Gopca? Nekad je i sama punila pozornice, no onda se povukla iz javnosti
Ana Uršula Najev nastupila na humanitarnom koncertu Hrvatske vojske
naradena ljepotica
Svi se dive njenom talentu: Zvijezdu Kumova na posljednjem nastupu ponijeli osjećaji
zdravlje
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Beba je fakin već od malih nogu, pogledajte urnebesnu snimku koju je podijelila mama
Preslatko!
Beba je fakin već od malih nogu, pogledajte urnebesnu snimku koju je podijelila mama
tech
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Provedena na 30 milijuna ljudi
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Ove dvije generacije sve češće obolijevaju od rijetkog oblika raka čiji se simptomi lako mogu krivo interpretirati
Novo istraživanje upozorava
Ove dvije generacije sve češće obolijevaju od rijetkog oblika raka čiji se simptomi lako mogu krivo interpretirati
sport
Arsenal i Rijeka u "punom jeku pregovora" oko Tonija Fruka?
Bomba!
Toni Fruk pred transferom u giganta Premier lige? "Očekuje se da će uskoro potpisati"
Hajduk krenuo po ofenzivca koji je hit SHNL-a?
VELIKA VIJEST
Hajduk krenuo po ofenzivca koji je hit SHNL-a?
Baturina ostaje u Italiji: Englezi pokušali, odgovor stigao ekspresno
Javlja Fabrizio
Neočekivana ponuda za Baturinu iz Premier lige: Odgovor iz Italije sve je iznenadio
tv
MasterChef: Najveće iznenađenje večeri! Maestralan desert koji je zaslužio pljesak!
SVAKA ČAST!
Najveće iznenađenje večeri! Maestralan desert koji je zaslužio pljesak!
MasterChef: Četvero kandidata ulazi u stres test, a zadatak je replika jela Gorana Kočiša
ODMJERAVANJE SNAGA
Četvero kandidata ulazi u stres test, a zadatak je replika jela Gorana Kočiša
Kumovi: Spavat će s njom - ipak je to najbolja opcija
KUMOVI
Spavat će s njom - ipak je to najbolja opcija
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
novac
Milan Nedeljković bit će novi predsjednik Uprave BMW-a
vjeran kompaniji
Srbin postaje šef BMW-a
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, zapravo je vrlo jednostavna priprema
sve
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Pical Resort 5* - 3
Pical Resort

Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu

"Smješten tik uz more, s pogledom na staru jezgru Poreča i UNESCO-om zaštićenu Eufrazijevu baziliku, Pical Resort spaja mediteranski šarm i suvremeni luksuz..." NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Eat Istria Putovanja
    Mastercard donosi

    Samo za najveće gurmane: Nezaboravan hedonistički vikend u Istri koji će izbrusiti vaše kulinarsko umijeće

  • Slika nije dostupna Aktualno
    OGLAS

    Oživljena prošlost: Šišanske legende i 15. smotra ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Šišanu

  • Pical Resort 5* - 3 Aktualno
    Pical Resort

    Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close