Hrvatska festivalska scena bogata je i svake godine raste. Na raznim je krajevima zemlje moguće pronaći glazbu za najrazličitije ukuse, a taj festivalski mozaik dosta izražajno upotpunjuje festival Goulash Disko Festival na otoku Visu. Što sve morate znati prije nego što se zaputite na dobru zabavu na Vis?

Šarenilo glazbenih stilova koje se ne nalazi svugdje

Na Goulash Disko Festivalu, koji se već 6. godinu zaredom održava u Komiži, na otoku Visu, možete uživati u inspirativnoj glazbi. Svašta od Balkan Beata i Drum&Bassa, Reggaea i Electro swinga do Gipsy Punka, Russian Disca, Arabic Housea, Global Bassa i tako dalje. Idila komiške plaže Kamenice, na kojoj se festival održava, tih dana nije upotpunjena samo dobrim ritmovima, već i raznim nastupima te performansima raznih zabavljača, radionicama, hranom i veselim druženjima.

Prvi festival na svijetu u potpunosti financiran od crowdfundinga

Goulash Disco Festival prepoznatljiv je i jedinstven po mnogočemu, a veoma je zanimljivo to što je u potpunosti financiran od crowdfundinga i kao takav prvi u cijelom svijetu. DJ-evi, bendovi i promotori iz cijelog svijeta prvi put potrudili su se 2013. da se festival i dogodi, a 2019. od 11. do 15. rujna, potvrdit će već 6. godinu zaredom koliko je zapravo uspješan. Nije mu cilj širenje ni čim veća prodaja; čak je i ograničen na 1000 posjetitelja, već što bolja povezanost lokalne zajednice te onih koji se odluče dio svog ljetovanja provesti upravo okruženi dobrom atmosferom. Zato se mnogi i vraćaju.

Goulash Disko Festival - 2 Goulash Disko Festival - 2 (Foto: Goulash Disko Festival)

Idila otoka izvrsna kulisa za dobru zabavu

Vis, plaža Kamenica i okolna borova šuma idealna su kulisa za dobar ljetni provod gdje zaboravljate sve brige i uživate u šarenilu glazbenih stilova, badića, ali i šatora koji proviruju iz šume. Naime, u sklopu festivala moguće je kampiranje kroz cijeli tjedan festivala, za što se kupuje dodatna karta koju ćete trenutačno platiti samo 200 kuna, odnosno 150 ako dolazite s prostora bivše Jugoslavije. Stanovnici ovih prostora jeftinije će platiti i samu ulaznicu na festival, i to čak punih 50 %. Dok je regularna ulaznica 1200 kuna, za Ex-Yu državljane je 600 kuna.

Više o festivalu pogledajte ovdje i, ako ste ljubitelj raznovrsne underground glazbe, isplanirajte svoj rujan na Visu.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju