Od 3. svibnja na meniju street food restorana Good Food nalazi se pet novih jela s potpisom chefa Tomislava Gretića, jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova. Iako je kao dječak sanjao o kiparstvu, svoju kreativnost danas ipak pokazuje kroz gastronomiju, kulinarsko umijeće stjecao je po restoranima u Hrvatskoj i u inozemstvu, a bilo ga je od Sheratona i Maistre do Mastercherfa.

U svih pet jela koja su nastala kao rezultat ove suradnje ideje chefa Gretića naslanjaju se na filozofiju Good Fooda koji se trudi pokazati da i brzo pripremljena jela mogu biti "nutritivno izbalansirana, ukusna i cjenovno pristupačna".
Iz igre s percepcijom brze hrane koja nije nužno nezdrava, pa onda igre riječima eat i fast, pojavio se pojam "east" kao inspiracija svim ovim jelima, ali u njima se (začinima) pojavljuje sasvim decentno, tek je naznačen, a niti jedno jelo nije prezačinjeno. Dapače, mi bismo rekli da je upravo svježina ono što povezuje sva ova nova jela.

Od deset jela koliko ih je osmišljeno u sedam dana, odabrano je njih pet koja će se naći na novom meniju Good Fooda. A kako bi u svakoj poslovnici izgledala isto i imala isti okus, Good Food tim prošao je intenzivan trening pripreme novih jela kako bi mogli svršeno rekreirati Gretićeve ideje.

Na novom jelovniku tako su se našle dvije salate, dvije tortilje i jedna zdjela – i probali smo ih sve.
Obje tortilje nose jednostavne nazive koji opisuju kakve su ili s čim su: Chilly Con Carne tortilla i Moroccan tortilla.

Prva je, očekivano, punjena mljevenom junetinom, ali ostali sastojci puno su nježniji nego oni iz klasičnog čilija con carne. Riža, ovčji sir, vrhnje i mladi luk vrlo su svježa kombinacija i odlično se slažu s junetinom, a ovčji sir ovdje je najmanje očekivan sastojak koji zaokružuje i podiže čitavo jelo.

Moroccan tortilla punjena je piletinom, zelenom salatom, tahini umakom i jogurtom, a zvijezda ovog nadjeva je reska rotkvica, koja cijeloj tortilji daje puno svježine i čini žvakanje puno zabavnijim.

Salate i zdjela nazvane su nešto maštovitijim imenima, parafrazama poznatih filmskih naslova.

Great Gretti salad sastoji se od pilećeg filea, paprike, patlidžana, luka i korijandera na zelenoj podlozi od salate romane, kristalke i baby špinata. Uz malo humusa i s nježnim umakom na bazi jogurta i mente, ovu ćemo salatu proglasiti top izborom za lagani ljetni ručak.

Top Gun-Top Wings salad ime, osim Cruiseovom fimu, duguje otkoštenim pohanim krilcima, na podlozi od salate romane, kristalke, špinata i achar salata, a okus nadopunjuju cherry rajčice, paprika, ljubičasti luk.

Slumdog Milli Bowl je, pretpostavljate - curry s piletinom i rižom. Kod ove nas je zdjele oduševilo koliko je lagana, a vjerujemo da su za to zaslužni limun i jogurt, pa svakako probajte ovo što bismo nazvali ljetnim curryjem. Puno okusa, još više svježine i savršeno izbalansirane arome uvjerile su nas da ovo jelo proglasimo najdovršenijim u novoj ponudi Good Fooda.

Svih pet novih jela dostupno je na svim zagrebačkim Good Food lokacijama, kao i na Woltu, a uskoro će stići i u splitski Good Food.


Matsu u Zagrebu: Novi azijski restoran s interijerom koji je osmišljen baš za uživanje u hrani Matsu - 2 Matsu - 12 Matsu - 3 +8 Matsu - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju