Peti Gin Gourmet, festival gina, rakija i likera održat će se od 1. do 3. lipnja na Peronu 16 u Magazinskoj ulici u Zagrebu.

Ovogodišnje jubilarno izdanje festivala okuplja brojne proizvođače koji nešto znače u domaćem svijetu destiliranja, a uz kušanje, svi posjetitelji mogu i saznati ponešto o džinu, tome mnogima omiljenom alkoholnom piću.

Poznate destilerije sva će četiri dana prezentirati svoje proizvode, ali će vas i naučiti ponešto o proizvodnji, otkriti vam pokoji redak iz dobro čuvanih receptura i uputiti znatiželjnike u tajne začina koji stvaraju i obogaćuju omiljeno alkoholno piće. 

A ako nekim slučajem niste obožavatelji gina, društvo će vam praviti drugi likeri i rakije.

Program svaki od festivalskih dana traje od 17 do 24 sata, a kao domaćin, odnosno majstor ceremonije dočekat će vas Mario Petreković.

Svaki dan do 20 sati zabavljat će vas (uz džin, rakije i likere) DJ te Red Bull Stribor, a od 20 sati do ponoći pozornicu prepuštaju raznim live-izvođačima. U četvrtak okupljene će zabavljati Sandro Majstorović i bend, u petak Bla Bla bend, a u subotu klapa Kampanel.

Cijena dnevne ulaznice iznosi 5 eura, a džin, rakije i likere moći ćete kupiti po promotivnim cijenama: gin tonic stajat će 4 eura, a rakije i likeri 2 eura.

Da vas povoljne cijene pića ne bi dovele u nevolju jutro kasnije, tu je ekskluzivna gastro ponuda Mister Balkan Burgersa, pa pazite da ne nazdravljate na tašte.

Organizator napominje da je za posjetitelje osiguran i besplatan parking, ali mi vam ipak preporučujemo da na Gin Gourmet festival dođete taksijem. I, što je bitnije, da tako i odete kući.

Jeste li vidjeli Mursku Deklu? Međimurski gin kojem plješće svjetska scena finih pića Murska Dekla - 4 Murska Dekla - 5 Murska Dekla - 6 +4 Murska Dekla - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju