Noma Rena Redzepija, restoran koji je nekoliko puta proglašen najboljim na svijetu, odlučio je ponovni početak rada obilježiti počasnom večerom za one ljude koji su se iznimnim doprinosom istaknuli tijekom pandemije, a na večeru su pozvani i hrvatski „heroji pandemije“ iz udruge Chef kuha doma, koja je pomogla stradalima u potresu.

„Udruga Chef kuha doma nominirala je chefa Bojana Kljajića, koji je bio šef kuhinje u Sisku, za vrijeme humanitarnog djelovanja kuhara nakon potresa u Petrinji, i kao pratnju, koordinatoricu volontera Mirtu Livingston. Ponosno objavljujemo da je Noma jučer javila da je naša ekipa proglašena herojima pandemije i bit će prva kad se nakon lockdowna restoran otvori za koju će kuhati posebnu večeru.

Slika nije dostupna Aktualno Na rubu snaga, ali se ne daju: Pomozimo kuharima velikog srca koji su u Petrinji skuhali više od 50 tisuća porcija

To je veliko veselje za sve nas, ali na neki način i dodatna podrška svim ljudima u potresom pogođenoj Baniji. Također, svima u našoj lijepoj domovini koji su radi pandemije patili i pomagali zaraženima i oboljelima na bilo koji način. Nije lako biti na prvoj crti pandemije. Ova nagrada ide njima. Oni su pravi heroji. Nama je bila čast biti u mogućnosti pomoći kako smo najbolje znali. I opet ćemo, ako zatreba“, poručila je udruga Chef kuha doma. 

Istoga dana kada su se vidjeli razmjeri potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu, chefovi su bez razmišljanja krenuli u pomoć te naredna dva tjedna kuhali za sve one kojima je svakodnevno bio potreban topli obrok. A takvih su bile tisuće. Potaknuti njihovom inicijativom, ubrzo su im se pridružili deseci kuhara i volontera iz cijele Hrvatske.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju