Adventom će se i ove godine širiti mirisi kobasica te čudesa od mesa, no poželite li pojesti nešto od organskog povrća, bez glutena, što će vas držati sitima, zaputite se u kućicu BioManije.

"Želimo biti 'val promjene' jer vjerujemo da odluke koje donosimo u vezi s hranom, kako i gdje je uzgajana te kako je pripremljena direktno utječu na naše zdravlje, na zdravlje naše zajednice i na održivi razvoj planeta na kojem živimo", kažu "Biomanijaci", čiji dan počinje marljivim sjeckanjem namirnica koja su nabavili od lokalnih proizvođača ili onih koje su sami uzgojili te koriste pročišćenu vodu.

U opsežnom CV-u vlasnik Dario Kožul ima i rad u tvrtki koja je otvorila veliki, u potpunosti održiv luksuzni resort u Ubudu na Baliju, a prije tri godine osniva ajurvedsku kliniku New Earth i istovremeno počinje razvijati svoj OPG baveći se uzgojem različitih vrsta voća i povrća na otoku Braču. Dario Kožul prije godinu dana pokrenuo je veganski i vegetarijanski street food koncept u Bolu - BioManiju.

Poznavateljica ajurvedskih principa pripremanja hrane Madhavi Cvitković s velikom pažnjom priprema jela u Biomaniji, od osmišljavanja recepata do dekoracije.

Slika nije dostupna Hrana i piće Ponovo otvorena! Kultna kavana u centru Zagreba u kojoj se pije dobar džin-tonik

"Radim u Biomaniji jer je sve za što se Biomania zalaže i zagovara i moja vizija koju bih htjela podijeliti sa svijetom i neizmjerno mi je drago i jako sam zahvalna što sam našla grupu ljudi koja misli, osjeća se i djeluje kao ja. Sada nam je svima lakše ostvariti i prenijeti našu viziju: osvještavanje ljudi o važnosti brige o sebi, svojem tijelu i duhu, te o prirodi i našem planetu Zemlji.

BioManija na Fuliranju BioManija na Fuliranju (Foto: Srđan Brajković)

Hrana je jedna od energija koja nam daje život i danas je iznimno bitno znati koje namirnice konzumiramo, iz kojih izvora dolaze i na koji ih način pripremamo", kaže Madhavi.

BioMania sudjeluje na Fuliranju od 28. 11., a za to će vrijeme njihova jela i dostavljati Wolt.

Slika nije dostupna Hrana i piće Jedino mjesto u Zagrebu na kojem se služe gingerbread fritule s čokoladom i baby kuglofi

Cijene glavnih jela kretat će se od 58 do 88 kuna. Neki od specijaliteta koje ćemo moći kušati jesu bolitto bowl s rižom, grahom, povrćem i guacamoleom, wok of art (rižini rezanci, crvena paprika, poriluk, mrkva, pastrnjak i umak (tamari, sezam, đumbir, naranča, datulje, češnjak, kajenski papar) s dodatkom dimljenog tofua), surf&wok u kojem se spajaju rižini rezanci s povrćem i kikirikijem te curry bowl (basmati riža, slanutak, blitva, hokaido bundeva, koraba, poriluk, kokosovo mlijeko, suncokretove sjemenke, kurkuma, kajenska paprika, indijski oraščići).

Ponuda pića također je zanimljiva pa će vinoljupci moći uživati u prirodnim Bolfanovim vinima, kapljici pivovare Brunehaut, koja je poznata po organskom i bezglutenskom pivu, kao i likerima ninske destilerije Mashtel.

Zimski čaj (jabuka i cimet, naranča, limun, cimet kora, zvjezdasti anis, klinčić, brezin šećer) možete pojačati džinom kako biste se dodatno zagrijali.

Od deserata na kućici BioManije možete pronaći energetsku bombu, vanilla vice pitu (jabuka, kruška, cikla, suhe smokve, grožđice, datulje, cimet, kardamom, bademi, slanutkovo brašno, zobene pahuljice, limunova korica i umak od vanilije, bademovo mlijeko, tapioka brašno, kokosov šećer, brezin šećer, vanilija) ili praline s kikiriki maslacem, komadićima prženog kikirikija, datuljama i veganskom čokoladom. I načelnik Bola Tihomir Marinković te direktor lokalne turističke zajednice Markito Marinković prepoznali su originalnu i inovativnu ponudu kao i velik interes turista na Bolu za organsku hranu, pa kako bi maksimalno podržali "svoju ekipu" s Bola stižu na Fuliranje.

Egoist, a humanitarac: Aukcija vina kojom se pomaže najsiromašnijima Egoist - 9 Egoist - 7 Egoist - 5 +0 Egoist - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju