Tone i tone smeća koje u balama strpljivo čekaju da ih netko odnese i dalje stoje u odlagalištu otpada na lokaciji Gospodarska zona Brezje. Prošle godine gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj najavio je kako bi bale uskoro trebala zamijeniti moderna industrijska zona i naveo da je projekt pokrenut te da su dobili podršku i od države i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

No smeće koje ondje stoji od 2005. godine nije samo ružno vidjeti, nego je i štetno za okoliš. Takav je prizor zatekao Romeo Ibrišević, fotograf, aktivist i predsjednik udruge Zelene stope, koja se brine o prirodi, okolišu i održivom razvoju. Najvažnija akcija udruge je Očistimo Hrvatsku od autoolupina, a tijekom godina djelovanja Lijepu Našu oslobodili su od tisuća i tisuća odbačenih automobila, strojeva i uređaja koji štete okolišu.

Željko Prstec Željko Prstec (Foto: Romeo Ibrišević)

U istraživanju koje je prošle godine provela Agencija Promocija Plus Varaždinci su problem bala naveli i kao najveći u njihovu gradu. I Željko Prstec, slikar iz Varaždina koji je poznat i kao osnivač varaždinskog Muzeja anđela, svojim slikama ukazuje na problem bala koji se godinama ne rješava u njegovu rodnom gradu. Motive bala na umjetničkim djelima snimio je fotograf Romeo Ibrišević, a pogledati ih možete u našoj galeriji. U svakom slučaju, nadamo se da će bale smeća uskoro otići u prošlost, gdje i pripadaju.

Na 2275 metara visine: Muzej koji se nalazi na savršenom mjestu Muzej Corones posvećen povijesti planinarenja u sjevernoj Italiji - 4 Muzej Corones posvećen povijesti planinarenja u sjevernoj Italiji - 2 Muzej Corones posvećen povijesti planinarenja u sjevernoj Italiji - 3 +0 Muzej Corones posvećen povijesti planinarenja u sjevernoj Italiji - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju