Na prvu ne baš uzbudljiv nogometni par ipak donosi uzbudljiv dan u kuhinji i našoj rubrici Najbolja hrana Svjetskog prvenstva… Svi znamo da su Argentinci s velikim apetitima za trofejom, ali i domaćim specijalitetima, stigli u Katar te da su sa sobom ponijeli gotovo tonu najfinijih komada mesa. Kako su Gaučosi nezamislivi bez Lea Messija, tako je i svakodnevica u toj južnoameričkoj zemlji nezamisliva bez uživanje u najfinijim odrescima.

Recept za odlično odležano meso ili mekani biftek ne možemo vam ponuditi, ali je zato danas argentinski adut umak koji ide uz sve vrste mesa i koji ćete, kada jednom probate, htjeti pripremati uz svaki roštilj. Riječ je o Chimichurriju, mirisnom zelenom umak od začinskog bilja koji svaki mesni zalogaj diže do nezapamćenih visina. Recept potražite ovdje.

Australci na terenu, a i u ovom izboru imaju težak posao, zato smo im odlučili dati lagani vjetar u leđa u izboru za Najbolju hranu Svjetskog prvenstva i za njihovog karika odabrali recept za nacionalno jelo, koje bi mnogi i u ovim krajevima svakodnevno vidjeli na tanjuru. Recept za pečenu janjetinu s krumpirima hipnotizirat će vas okusima, a mi vas pozivamo da isprobate ovo jelo i recept potražite ovdje.

Isprobajte recepte i odaberite svog favorita za prolaz te se prijavite na naš natječaj, a mi ćemo najkreativnije nagraditi super nagradama. Sretno!

Prijaviti se možete ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju