Šušur u zagrebačkoj Laubi, nazdravljanje, široki osmjesi, ozbiljni razgovori o vinu, kao i oni nešto manje formalni pokazali su da je domaćoj publici itekako nedostajao omiljeni vinski festival. Vinari koji su na Vinart Grand Tasting došli iz svih krajeva Lijepe Naše, ali i susjednih zemalja nisu krili oduševljenje što ponovno mogu sresti kolege i prijatelje u poznatom okruženju. Ukupno je izlagalo 120 vinarija iz Hrvatske i 20 vinarija iz inozemstva.

Iako je Vinart Grand Tasting poslovno orijentiran za sommeliere, ugostitelje, trgovce, F&B menadžere i medijske predstavnike, savršeno je mjesto na kojem i oni koji tek ulaze u svijet vina mogu naučiti puno, kako kušanjem, tako i razgovorom s vinarima te na radionica koje prethode finalu u Laubi.

Od prvog izdanja, 2016., manifestacija se sastoji od dvadesetak vinskih radionica koje se održavaju kroz četiri dana u tjednu uoči sajma kako bi posjetitelji mogli biti prisutni i na radionicama i na sajmu. Kao i obično, radionice u hotelu Dubrovnik su sve bile rasprodane, a za neke od njih se tražila i karta više. Od analiziranja evolucije domaći sorti, do upoznavanja s vrhunskim slovenskim, makedonskim, francuskim, talijanskim ili hercegovačkim vinima te etiketama Novog svijeta, radionice na kojima su predavali vrsni stručnjaci i ove su godine poslužile kao odskočna daska za širenje enoloških vidika i nova iskustva.

Uz red vrhunskih radionica prije samog festivala Vinart Grand Tasting Vinart ekipa organizirala je ove godine ekskluzivno kušanje Vinart Petit Tasting, kušanje arhivskih vina, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina te vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina.

Ovogodišnji sajam obilježio je nikad veći broj posjetitelja iz struke a organizator je doveo i grupu inozemnih novinara kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima među kojima je najpoznatija novinarka britanskog magazine Decanter, Caroline Gilby. U iščekivanju idućeg Vinart Grand Tastinga - Živjeli! 

  Kakav pogled! Novo sklonište za planinare koje se nalazi na jednoj od najljepših biokovskih staza Sklonište Pakline - 12 Sklonište Pakline - 11 Sklonište Pakline - 10 +8 Sklonište Pakline - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju