Novo veliko priznanje za Zagreb! Glavni grad Hrvatske drugi put zaredom proglašen je Najboljom europskom adventskom destinacijom u izboru stranice European Best Destinations.


Kao prošlogodišnji pobjednik Zagreb se opet ove godine našao u utrci za najbolju adventsku destinaciju i još jednom potukao konkurenciju. Na spomenutoj stranici stoji kako se u Zagrebu u adventsko vrijeme čarolija osjeti na svakom koraku, za što su sigurno zaslužne i brojne novosti koje su uvedene ove godine.

> Advent u Zagrebu: Pogledajte koje nas sve novosti očekuju ove zime



"Za vrijeme adventa, Zagreb nudi posebnu atmosferu koju morate doživjeti. Sve više i više turista bira glavni grad Hrvatske za odmor u ovo vrijeme godine jer ih dobra zabava očekuje na svakom koraku u Zagrebu. Gradske ulice i trgovi pozivaju vas da se opustite i zapjevate, zaplešete ili zabavite na druge načine s vašom obitelji i prijateljima. Također možete kušati tradicionalne delicije." - pišu na stranici European Best Destinations.

Iza Zagreb su ostali "velikani" poput Beča, Praga, Londona, Strasbourga, Budimpešte...

Gotovo 200 tisuća čitatelja je glasovalo za najbolji adventski grad (79 posto čitatelja iz Europe te 21 posto iz svijeta), a Zagreb je osvojio 33607 glasova, dok je drugi Strasbourg dobio 19242, a treći Colmar 13394...

 

Cijeli poredak pogledajte ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju