Zbog Adventa u Zagrebu, glavni grad lani je proglašen najboljom adventskom destinacijom zahvaljujući glasovima čitatelja stranice European Best Destinations. Ove godine Grad Zagreb i gradska Turistička zajednica pokušat će ga nadmašiti.

Tako će se program održati na lokacijama koje su i prethodnih godina krasile lampice, raznoliki štandovi i brojna događanja, ali se širi i na nova mjesta.

Ledeni park i ove će godine nuditi klizanje na otvorenom na Tomislavcu, Advent na Zrinjevcu krasit će 220 ukrašenih platana, a glazbeni paviljon i dalje je glavno odredište božićnih klasika i valcera. Europski trg centar je mladih u vrijeme Adventa; koncerti, izložbe i druga događanja čine ovaj trg glavnim mjestom u Zagrebu za sve željne dobre zabave. Naravno, Glavni zagrebački trg nezaobilazan je u cijeloj manifestaciji, a kada ogladnite i ožednite, kobasice i kuhano vino čekaju vas na Božićnom sajmu, a osim okrijepe, možete odmah obaviti i kupovinu obilazeći štandove s ručno izrađenim suvenirima, božićnim ukrasima i prikladnim darovima.

Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj nudi birani sadržaj za uši, oči i nepce. Žive jaslice u štalici, s građanima Betlehema, mudracima i pastirima, u izvedbi članova zajednice Cenacolo, daju Adventu poseban ugođaj.
 
> 3 ponude zbog kojih ćete već sutra spakirati kufere za Prag

S božićnih balkona Zagrebu koncerti bit će prava poslastica za ljubitelje glazbe. Šesteročlani Ad gloriam brass limeno-puhački sastav, unosi blagdansku radost na šarene gradske ulice.

Adventsko izdanje "dvorišta" potražite u palači Amade, palači Balbi, Muzeju grada Zagreba i Hrvatskom institutu za povijest. Nekonvencionalna umjetnost i Advent spojit će se u Artomatu, na Trgu žrtava fašizma, gdje se održavaju edukativne radionice, performansi i istražuju nesvakidašnje umjetnine.

Strauss u Oktogonu odvodi vas u drugo vrijeme. Salonska glazba, valceri, polke te tradicionalne božićne pjesme, odjekivat će romantičnim, pomalo tajanstvenim prolazom. U božićnom ruhu bit će i tunel, 3D instalacije na stropu, birana glazba u veličanstvenoj akustici prostora i video projekcije stvaraju zaista vrhunsku atmosferu.

Pored toga obiđite i Advent na Vranicanijevoj livadi, Zagrebačku božićnu bajku, Advent na Štrosu, Advent u Klovićevim dvorima, Modni advent Oktogon, Advent u Dizajn Distriktu, Kod Rudolfa – Advent za djecu na Strossmayerovom šetalištu te Advent u Novom Zagrebu, na Velesajmu i u Muzeju suvremene umjetnosti.

Mi jedva čekamo. A vi?

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju