Serija urbanih „evenata“ Vino&Kino koji spajaju vina i filmove u svojem najnovijem izdanju prošli utorak u vinoteci Bornstein spojila je plešivičke pjenušce i vina Kurtalj i Jagunić s filmovima koji su ovogodišnji kandidati za nagradu Oscar. Odaziv publike iznenadio je i same organizatore pa su na radost ljubitelja mjehurića događanje ponavljali i sljedeći dan.

„Uistinu nisam očekivala da će dva relativno samozatajna vinara izazvati ovakav interes posjetitelja, a kad sam im to rekla, mislim da su se i oni iznenadili“, otkrila nam je organizatorica događanja Jelena Bulum, dodavši kako se nikada prije nije dogodilo da se isti program i vinari moraju reprizirati i večer poslije.

Radi se o konceptu koji publici odgovara, a posebno raduje zanimanje za ovakve male obiteljske vinarije koje se unatoč izvrsnoj kvaliteti svojih vina moraju jako boriti za svoje mjesto pod suncem.

Svaki od 5 ovogodišnjih filmova – kandidata za Oscara u kategoriji najbolji film – dobio je svoju pratnu iz vinarije Kurtalj, odnosno vinarije Jagunić:

1. Zelena knjiga: Vodič za život i Jagunić Three Stars Brut;
2. Crni član Ku Klux Klana i Rosé Kurtalj;
3. Čovjek iz sjene i Jagunić Rajnski rizling 2017.;
4. Hladni rat i Jagunić Traminac crveni 2017. i na kraju
5. Roma u kombinaciji sa Cuvée Prestigeom Extra Brut Drage Kurtalja iz 2013. godine.

Bornstein Bornstein (Foto: Vino&Kino)

Između vina i filmova povlačile su se paralele, a poseban dojam ostavila su dva posljednja uparivanja kada su se vina Traminac crveni od Jagunića i Kurtaljev Cuvee Prestige pokazali kao dostojni pratioci umjetničkih uradaka Roma i Hladni rat.

S Crvenim Tramincem od Jagunića se rastajate da bi jedva čekali ponovni susret, otprilike kao ljubavnici u Hladnom ratu, a Kurtaljev Prestige Extra Brut je pjenušac nevjerojatne zrelosti i ozbiljnosti baš kao i film Roma koji ove godine slovi za najvećeg Oscarovskog kandidata.

Zbog vina, filmova i slasnih zalogaja na Vino&Kino ima sve više interesa, a nadamo se da će ritual posjete vinoteci Bornstein biti i sve češći. 

Divovska skakaonica: Najstrašnije mjesto za fotografiranje na svijetu? Trolov jezik - 4 Trolov jezik - 3 Trolov jezik - 2 +0 Trolov jezik - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju