Viski sajam ZG017 održava se već 3. godinu zaredom, a manifestaciji će domaćin i ove godine biti biti zagrebački Plaza Event Centar (bivši Hypo Event Centar).

Hrvatski uvoznici i distributeri u petak i subotu, 24. i 25. veljače, predstavit će više od 60 viski brendova koje će posjetitelji moći kušati po promotivnim cijenama.

Uz uživanje u brojnim viskijima, posjetitelji mogu sudjelovati u radionicama na kojima mogu naučiti više o ovom piću. Uvod u škotski viski polaznike će naučiti kako nastaje viski te što su single maltovi i blendovi, a kušat će i 4 karakterom potpuno različita viskija. Uvod u američki viski bavit će se najvećim svjetskim viski tržištem, a sudionici će kušati 4 američka klasika. Cijena radionica je 150 kuna.

Masterclass radionice detaljnije ulaze u priču o viskiju i traju dva sata. Viski terroir... stvarnost ili mit bavit će se svim elementima koji utječu na nastanak prepoznatljivih aroma određene destilerije ili regije na primjeru 6 vrlo specifičnih škotskih viskija, koje će polaznici naravno i kušati. Zrno do zrna... viski istražit će sve tajne utjecaja ječma na ovo piće, uz kušanje pet odabranih brandova. Big peat – dekonstrukcija, miješanje orijentirat će se na karizmatične Big peat edicije, a sudionici će miješanjem nekoliko vrsta viskija stvoriti i vlastiti Big peat. Cijena svih masterclass radionica je 250 kuna. Sve ulaznice na radionice uključuju i ulaznicu za sajam i Glencairn čašu.

Ove godine na sajmu "gostuje" i gin u statusu prijatelja sajma. U Gin corneru svi posjetitelji će moći isprobati ponudu najboljih ginova na hrvatskom tržištu u raznim kombinacijama s tonicima.

U pretprodaji su dnevne ulaznice dostupne za 50 kuna, a dvodnevne po cijeni od 80 kuna. Obje ulaznice uključuju i Glencairn čašu za kušanje na sajmu. Ulaznice se mogu naručiti slanjem upita na e-mail adresu organizatora sajma info@mozaik-grupa.hr.

Nakon 22. veljače cijena dnevne ulaznice raste na 70, a dvodnevne na 100 kuna, a moći se nabaviti i na blagajnama na ulazu. Za one koji žele poseban doživljaj, dostupne su VIP ulaznice po cijeni od 350 kuna (420 nakon 22. veljače). Uz ulaznicu na sajam, rezervaciju stola i stručno vodstvo, uključuju i 1,5-satni doživljaj kušanja četiri ekskluzivna viskija, koji su kombinirani s četiri odgovarajuća menija te korisne savjete što isprobati.

Organizatori sajma su Mozaik grupa, Eventa01 i Promologistika, a više informacija doznajte na službenoj stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju