Sastojci za 6 osoba:
400 grama riže
200 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
1 čajna žličica soli
1 stapka limunske trave od 15 cm (zgnječena)
1 korijen oguljenog đumbira (oko 2,5 cm veličine)
1 svježi krastavac, oguljen i narezan za dekoraciju

Priprema:
1. Stavite rižu u cjedilo, isperite je tri puta s običnom svježom vodom.

2. U lonac s odgovarajućim poklopcem stavite rižu, kokosovo mlijeko, sol, limunsku travu, đumbir i 300 ml vode. Promiješajte da sljubite sve sastojke dok ne zavrije.

3. Smanjite temperaturu na najmanje i kuhajte 15 minuta s poklopcem.

4. Skinite lonac s vatre i držite lonac pokrivenim još 10 minuta da para dodatno termički obradi rižu.

5. Promiješajte rižu s vilicom, izbacite iz lonca đumbir i limunsku travu i poslužite odmah s komadićima svježeg krastavca. Dobar tek!