Šokolijada je uvrštena među 100 najznačajnijih manifestacija u Hrvatskoj, a ovogodišnja 13. po redu, trajat će se dva dana - prvi dan Fešte od šokola 18. srpnja, i svečana završna izvedba 19. srpnja 2015.


Ninski šokol se u ovom starohrvatskom gradiću, ali i u čitavom ninskom kraju, proizvodi od davnina te je značaj i vrijednost ovog prizvoda prepoznata kao hrvatska delicija, a manifestacija je utemeljena kako bi se sačuvala tradicija izrade šokola

Tijekom večeri moguće je degustirati šokol iz natjecateljskog programa na štandu Turističke zajednice grada Nina. Na ulicama Nina, organizirat će se prodajna izložba domaćih gastronomskih proizvoda Zadarske regije i proizvoda iz kontinentalne Hrvatske.


Udruga ''Klub članova – Selo'' i tvrtka ''HF Eko Etno Grupa'' uručili su Turističkoj zajednici Grada Nina srebrnu povelju "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" u kategoriji ''Tradicijska ruralna gastronomija'' za očuvanje Ninskog šokola. Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia dodijelili nagradu "Simply the best" sa zlatnim znakom za manifestaciju Šokolijada za očuvanje i spas tradicije pripreme ninskog Šokola i kreativan razvoj gastronomske turističke ponude.


Naravno, Šokol je vrsta suhomestanog proizvoda, vratina koja odležava u vinu, klinčićima, Jadranu i uz par tajnih sastojaka koji i čine pobjednike boljim od ostalih. U što ćete se, nadamo se - uvjeriti i sami!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju