Tisuće lampica pristiglih iz Francuske postavljeno je na najposebnijoj lokaciji u gradu, na platou Gradec, u obliku svjetlosne instalacije koja se i ove godine nestrpljivo iščekuje za stvaranje najljepših adventskih fotografija. Nakon Božićne kugle u kojoj su se posjetitelji fotografirali prošle godine, te velikog čarobnog okvira u kojem je padao umjetni snijeg, ove godine najprepoznatljivija fotografija Adventa nastat će u predimenzioniranom poklonu izrađenom od konstrukcije i lampica iza kojih se nazire pogled na Zagrebačku katedralu.

Adventska čarolija samo što nije počela, jer sve je spremno za vikend otvorenja koje će na BAŠ NAŠ Adventu u Klovićevim dvorima obilježiti nezaboravan party program i sjajni koncerti. Već u četvrtak 28. studenog zagrijavanje na platou Gradec počinje uz RNB Confusion Party, koji već tradicionalno uz sjajne DJ-e donosi najpoznatije plesne hitove. Slavljenički vikend nastavlja se u petak kad nastupa Dino Dvornik Tribute band, a u subotu je za sjajnu atmosferu zadužen Soul Fingers. Uz otvorenje klizališta u Atriju Klovićevih dvora, te otvorenje izložbe kojom ćemo se prisjetiti dizajnerskih etiketa koje su krasile Božićno pivo proteklih 30 godina, ovaj će vikend biti uvertira u ono što posjetitelje očekuje tijekom prosinca na najljepšoj pozornici na Gornjem gradu. Rezervirajte vikende za najbolje koncerte u gradu jer nastupaju Zabranjeno Pušenje, TBF, Vatra, Neno Belan, Cubismo, Gustafi, Marko Tolja, Letu Štuke i brojni drugi.

Ova adventska lokacija prepoznatljiva je po odličnom glazbenom programu, ali i vrhunskoj gourmet ponudi jer će izbor ugostiteljskih kućica i chefova, koji su za prosinac pripremili posebne signature menije, zadovoljiti i najzahtjevnije. Ni ove godine neće izostati prepoznatljive adventske delicije poput germknedli, sarmica, gulaša u tijestu, finih istarskih zalogaja te mesnih specijaliteta koji će dobiti poseban pečat. Tako je Marin Medak već dao naslutiti što nas očekuje na Rougemarin kućici sa svojom GrinčMarin ponudom koja donosi masni sendvič u domaćem pecivu od muškatne tikve s vučenom janjetinom, popularne čupavce u novoj verziji knedle kao vrući desert s tijestom od batata punjenim kokosom, čokoladom ili lješnjacima, a sve zagrijano kuhanim vinom s odabranim začinima ili posebnim napitkom simpatičnog naziva O'čaj. To je samo dio bogate ponude u kojoj će posjetitelji moći uživati od četvrtka 28. studenog kad počinje zagrijavanje za veliko otvorenje ovog vikenda.

Posjetitelji će u adventskim čarima moći uživati do 31.12., koliko traje BAŠ NAŠ Advent u Klovićevim dvorima, a završit će velikim partyjem za doček Nove godine. Više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu dostupno je na službenoj stranici BAŠ NAS Advent u Klovićevim dvorima.

Program Adventa u Zagrebu Advent na Europskom trgu - 3 Advent na Europskom trgu - 2 Advent na Europskom trgu - 4 +1 Advent na Europskom trgu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju