U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak


1. Mlijeko

Mlijeko je važan izvor kalcija koji jača kosti i zube, no brojne studije pokazuju da bi odrasle osobe trebale ograničiti unos. Konzumacija tri čaše mlijeka i više proporcionalna je povećanju upalnih procesa u tijelu, kao i okoštavanju organizma.

2. Morski plodovi
Plodovi mora mogu biti odličan izvor proteina i omega 3 masnih kiselina, no valja pripaziti na količine koje se unose, ali i porijeklo namirnice. Ribe iz zagađenih mora sadrže veću količinu teških metala poput žive koje mogu izazvati probleme s vidom i ravnotežom.



3. Začinjena hrana
Snažni začini poput čilija poboljšavaju cirkulaciju i snižavaju krvni tlak. No previše začinjene hrane može imati negativne posljedice na tijelo, osobito na probleme sa želucem i kiselinama. Pojačana kiselina u želucu, pak, može umanjiti djelovanje nekih lijekova.