Kaže stara žumberačka pjesma: "Divan je Žumberak kraj". Nije to samo puko slaganje stihova zbog rime, već, doista, tko se barem jednom zatekne u ovom kraju, i sam će istog trena, oduševljen ljepotama Žumberka, pomisliti upravo ovo što kaže pjesma i poželjeti da se zauvijek vraća u taj mali djelić raja. Baš kao  i kuća za odmor u Gorskom kotaru u kojoj će vas domaćini držati kao kap vode na dlanu, i Žumberak krije kućice za uživanje u prirodi. 

U jednom od mirnih žumberačkih sela, Šimrakima, smještenom na brdu iznad doline potoka Bregane nalazi se zidanica, kuća za odmor i druženja. Kuću s četiri zvjezdice vlasnici su opisali u stihovima:

Kućica vesela i malena,
oko nje je travica zelena.
Tu čistog zraka ne nedostaje,
zato gost tu rado ostaje.
Svi prijatelji, prolaznici i znanci
u ovoj kući nisu stranci!

I doista, bogatstvo žumberačke flore i faune, opojne arome ljekovitog bilja, prekrasni vidikovci, staze i puteljci za šetnje i vožnju biciklom, kao i blizina poznatih arheoloških lokaliteta i restorana čine ovo mjesto odličnim izborom za odmor.
Iz Zagreba će vam trebati oko 40 minuta do kućice, a od Samobora je udaljena oko 25 kilometara.

Kuća se može unajmiti cijela, ali i iskoristiti za druženja, okupljanja i proslave do 30 gostiju kojima je na raspolaganju dnevni boravak s krušnom peći, WC i prostrana terasa s pečenjarom koja se koristi gotovo cijele godine. U prizemlju su dnevni boravak, kuhinja, blagovaonica, dvije spavaće sobe s bračnim krevetima, kupaonica i WC. Zidanica je čarobna kad napada snijeg; pogled kroz prozor na bijele brežuljke i vatra što dopire iz kamina stvaraju bajkovit ugođaj.

> Skrivena vila: Je li ovo najljepša kamena kuća na Pelješcu?

U blizini je i obiteljsko gospodarstvo s domaćom hranom Kršlinov mlin gdje se dolazi na drveni roštilj, pečenu pastrvu i specijalitete domaće kuhinje. Cijena za proslave je tisuću kuna, a noćenje varira o broju osoba. Za šestero je cijena po osobi 100 kuna, a kako kućica izgleda iznutra pogledajte u našoj galeriji i na internetskoj stranici zidanice. 

Dajte joj priliku: Zemlja Vatre u kojoj ćete u restoranu pivo platiti 5, a kolu 2 kune! Azerbejdžan - 1 Azerbejdžan - 2 Azerbejdžan - 3 +1 Azerbejdžan - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju