Zlato i srebro osvojila su kutjevačka vina na 26. Međunarodnom susretu vinogradara i vinara, Sabatini 2016. Graševina Turković osvojila je zlatnu, a Kutjevo Graševina de Gotho srebrnu medalju.

Graševina Turković ovim je priznanjem nastavila nizati zlato. Već je pobjedila na Festivalu Graševine u Kutjevu, a ima i zlatnu medalju s ovogodišnjeg Decantera. Ova polusuha graševina kasne berbe (berba 2015.), brana na položaju Vetovo u zatravnjenom vinogradu starom 20 godina, proizvedena je u limitiranoj seriji, tako da će biti rado kušana poslastica ljubitelja vrhunskog vina. U Kutjevu ističu da će dio vina ponuditi na tržištu, a drugi dio će ostaviti na odležavanju u najbogatijoj vinskoj arhivi Hrvatske, da zajedno s ostalih 70 tisuća boca jednom u budućnosti izmami oduševljeni izraz poznavatelja vrhunske kapljice.



Drugo nagrađeno vino tvrtke Kutjevo d.d., Graševina de Gotho berbe 2015, aromatski se značajno razlikuje od klasičnih graševina kutjevačkog područja. Slojevitosti okusa ovog suhog vina svakako pridonosi odležavanje u barrque bačvama, što joj daje bogatstvo mirisa izraženu kroz lepezu lakših cvjetnih aroma toplog proljeća. Njenu jedinstvenost potvrđuju priznanja i nagrade s najprestižnijih međunarodnih ocjenjivanja, od kojih treba istaknuti osvojenu srebrenu medalju na ovogodišnjem Decanteru i zlato na prestižnom 23. Concours Mondial de Bruxelles, dok je na domaćem terenu krase zlatna medalja osvojena na tradicionalnom Festivalu graševine u Kutjevu te zlatna medalja na ocjenjivanju Sv. Ivan Zelina.

Susret vinogradara i vinara Sabatini 2016. prvi put se održao na teritoriju dvije države, u Hrvatskoj i BiH, a održavao se od 3. do 6. studenog. Više informacija o vinima potražite na službenoj stranici te na Facebook stranici Kutjevački Podrum.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju